U Vranju usvojen Plan kapitalnih investicija

VRANJE

Odbornici gradskog parlamenta Vranja usvojili su jedan od strateških dokumenata za period 2018-2022. godine. Reč je o Planu kapitalnih investicija o čemu je govorio gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

On je istakao da je u pitanju o veoma važnom dokumentu, koji grad Vranje realizuje u saradnji sa Programom Evropski PROGRES. Planom kapitalnih investicija obuhvaćena su 62 projekta iz 9 oblasti, ukupne vrednosti 93,7 miliona evra.

Gradonačelnik je dodao da usvajanjem Plana kapitalnih investicija Vranje trasira put daljeg razvoja i uspostavljanja efikasnog sistema upravljanja.

„U odnosu na druge lokalne samouprave idemo korak ispred. Zahvalan sam našim partnerima iz Programa Evropski PROGRES, Vladi Švajcarske i Vladi Srbije. Ovo je poslednji projekat koji sa njima realizujemo i sa kojima smo imali izuzetnu saradnju i visok stepen odgovornosti. Od januara počinje novi program EUPRO i sa primerima dobre prakse nastavićemo u novom ciklusu, kazao je je gradonačelnik, dr Milenković.

Koordinator za izradu Plana kapitalnih investicija i zamenik gradonačelnika Nenad Antić se osvrnuo na značaj ovog dokumenta i metodologiju izrade.

,,Planom kapitalnih investicija obuhvaćena su 62 projekta iz 9 oblasti, ukupne vrednosti 93,7 miliona evra. Od ovog broja 7 projekata je u procesu realizacije, 14 je spremno za sprovođenje, za 11 se radi tehnička dokumentacija, a za 29 predstoji izrada. Plan je usklađen sa budžetom za 2018. godinu i spremni smo da konkurišemo kod eksternih donatora“, rekao je Antić.

On se zahvalio Evropskom PROGRESU na saradnji, kao i zaposlenima koji su bili angažovani na izradi ovog dokumenta i

naglasio da je Vranje u samom vrhu po broju  i kvalitetu sprovedenih projekata

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare