Skupština grada usvojila budžet za narednu godinu

VRANJE

Na sednici Skupštine grada Vranja usvojen je budžet za 2018. godinu. O ovoj važnoj odluci govorio je gradski većnik zadužen za bužet i finansije, Ivan Stanković.

Istakao je da se prilikom izrade budžeta vodilo računa o izmirenju zaostalih dugovanja i nesmetanom funkcionisanju lokalne samouprave u narednom periodu.

„Grdaski budžet za narednu godinu iznosi 2.865.991.000 dinara od čega je 2,5 miliona evra predviđeno za investicije. U narednoj godini planirana je  realizacija veoma važnih projekta poput izgradnje novog vrtića u naselju Raška, proširenje Slobodne zone, završetak Hiruškog bloka, pozorišta, gradskog stadiona, izgradnja novih dečijih igrališta, rekonstrukcija ulice Bore Stankovića, uređenje dela ulice Radničke, izgradnja nove komunalne infrastrukture i obnova postojeće, kao i izgradnja toplovoda do Sigurne kuće“, rekao je Stanković.

On je potom predstavio budžet grada po programima sa predviđenim sredstvima za svaku oblast.

Tako su za oblast stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje predviđena sredstva od oko 60 miliona dinara, komunalnu delatnost 139 miliona dinara, lokalni ekonomski razvoj 12 miliona, razvoj turizma oko 50 miliona, za poljoprivredu i zaštitu životne sredine  po 25 miliona dinara, organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture 370 miliona dinara, za predškolsko vaspitanje i obrazovanje 436 miliona, za osnovne škole oko 117, a srednje 79 miliona dinara, za socijalnu i dečju zaštitu oko 146 miliona, razvoj kulture oko 209 miliona dinara i za razvoj sporta i omladine oko 190 miliona dinara.

Opozicija smatra da je budžet nerealan, uz zamerku zašto je na prihodnoj strani za 2018. godinu planirano manje para od poreza na zarade, ako je zabeležen porast zapošljavanja. Ako je u 2017. godini zabeleženo 1.500 radnika više koji rade, zašto je za narednu godinu planirano 840 miliona dinara od poreza na zarade, što je za oko 30 miliona manje nego u 2017. godini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare