U Vranju uručeni vaučeri za osam rođenih beba

VRANJE

U vranjskom Porodilištu prva beba rođena je drugog dana Nove godine u 3 sata i 15 minuta.

Rođen je dečak težak 3.670 grama, dugačak 51 cm iz opštine Bujanovac.

Nešto kasnije u 8 sati i 50 minuta rođena je devojčica, prva beba iz Vranja, teška 2.850 grama i dugačka 51 centimetar.

Drugog dana 2020. godine u Porodilištu u Vranju na svet je došlo osam beba.

Sve njih je Grad Vranje darivao sa po 50 hiljada dinara.

Majke i njihove bebe, danas su, u Porodilište Opšte bolnice u Vranju obišli pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić i član Gradskog veća zadužen za zdravstvo dr Miroljub Stanković koji su uručili poklone.

Pomoćnik gradonačelnika dr Stajić je izjavio da je ovo već osma godina zaredom kako Grad Vranje daruje prvorođene bebe u Novoj godini. ,,Veoma je bitno da smo ovog puta poklonili osam vaučera od po 50 hiljada dinara za bebe koje su na svet došle drugog dana 2020. godine. Ovo je još jedna od mera populacione politike, koju pored države, sprovodi i naš grad. Zahvaljujući ovim merama u 2019. rođeno je 100 beba više u odnosu na 2018. godinu. I u narednom periodu nastavićemo sa ovim trendom sprovođenja populacione politike“, istakao je pomoćnik gradonačelnika.

Gradski većnik dr Stanković je istakao da je ovo prvi put da lokalna sampuprva nagradi čak osam beba sa po 50 hiljada dinara, a sve to zahvaljujući stabilnim finansijama u gradskom budžetu.

Na nivou Srbije u prošloj godini bilo 600 beba više u odnosu na 2018. Samo u Vranju je rođeno 100 beba više, rekla je načelnica Ginekološkog odeljenja dr Gordana Đorđević.

Ona je iznela podatak da su među ovih osam beba koje su rođene u 2020. godini i blizanci koji su na svet došli zahvaljujući vantelesnoj oplodnji koju je finansirao Grad u okviru mera populacione politike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare