Nišliji prestižno priznanje “Prvi Oskar Srbije 2019.”

NIŠ

  Krajem decembra protekle godine Nišliji  Banetu Jovanoviću je  u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu  dodeljena nagrada  “Prvi Oskar Srbije 2019”. Ovo je 20. jubilarna godina kako se dodeljuje ovo značajno priznanje pojedincima i organizacijama iz kulturnog, javnog i privrednog života Srbije koji su ostvarili nadprosečne rezultate u svojim oblastima, a Nišlija Bane Jovanović se na pobedničko postelja popeo zajedno sa “Nevernim bebama” ili pak  Tanjom Jovićević koju pamtimo kao pevačicu grupe Oktobar 1864. Tu su još i, u raznim kategorijama, glumac Lane Gutović, Snežana Dakić, Suzana Mančić i mnogi drugi.

             Bane Jovanović nagrađen je oskarom popularnosti za pop pesmu godine. Za nagradjenu pesmu “Te noći kakva si bila” muziku i tekst napisao je poznati niški gitarista i kompozitor Bane Radulović, dok aranžman potpisuje Marko Stojković. Prateće vokale otpevali su Dalibor Marković, Bojan Stanković i Ivan Stojanović iz vokalne grupe “Constantine”.

dig

            “ U muzici sam već dvadesetak godina i to uglavnom kao kompletan autor, i muzike i teksta, i do sada imam desetak festivalskih nagrada, ali i pored toga “Prvi Oskar Srbije 2019” mi je nagrada koju sam na posebno emotivan način doživeo”, kaže Bane Jovanović koji je, inače, profesor matematike u Umetničkoj školi u Nišu.

            “Presrećan sam i što je Bane Radulović koji je auto rove pesme i koji ovu nagradu zaslužuje možda i više od mene, prepoznao u meni osobu koja može da “iznese” pesmu na pravi način, a da nismo pogrešili pokazala je i nagrada koja je sada usledila”, kaže Bane. “Sa istom pesmom sam u Aranđelovcu sredinom godine  osvoji drugo mesto. To je festival zabavne muzike i tada se prvi put čulo za tu pesmu”.

             Bane je do sada višestruko nagrađivan na festivalima zabavne muzike u Srbiji i regionu i kao autor i kao izvođač, a ovo mu je četvrta godišnja nagrada.

             “Dobitnik sam i ballkanske nagrade za kantautora godine. Kada sam dobio tu nagradu pomislio sam da je to nešto najbolje što mogu da  dobijem i da je tu kraj, ali u životu se uvek događaju nepredvidive i neočekivane stvari”, kaže Bane.

            Posle dvadeset godina rada i ljubavi koju je poklonio muzici, kaže Bane, sve je došlo na svoje mesto i to ga jako raduje.

             “Oskar popularnosti je manifestacija  koja ima dugu tradiciju i dugo traje, a sa druge strane imamo puno izvođača pop muzike koji se pojavljuju na televiziji, koji  rade spotove koji se stalno vrte na medijima i koji su dostupni publici, ova nagrada me je jako iznenadila. Prosto, nisam je očekivao, a ona je došla kao nagrada ne samo za pesmu koju sam otpevao već i za sav rad i trud i ljubav koju sam poklonio muzici”, dodaje Bane Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare