U Vranju raspravu o Nacrtu Zakona o socijalnoj karti organizovalo ministarstvo

VRANJE

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vranju je održana je javna rasprava o Nacrtu Zakona o socijalnoj karti.

Ovaj dokument predstavili su Miona Aleksić, viši savetnik u Sektoru socijalne zaštite i Predrag Simović, posebni savetnik ministra.

Resorno ministarstvo posebnu pažnju posvećuje uspostavljanju osnovnih preduslova za postizanje što većeg stepena socijalne sigurnost.

Cilj je što veći obuhvat pravima i uslugama, kako bi se osigurala što potpunija socijalna uključenost posebno ranjivih društvenih grupa i pojedinaca. Za to će se ministarstvo zalagati i u narednom periodu, rečeno je na javnoj raspravi.

Donošenjem Zakona o socijalnim kartama uspostaviće se efektivnije i pravednije ostvarivanje socijalne zaštite kroz unapređenje procesa odlučivanja o pravima i uslugama u sistemu socijalne zaštite.

Uspostavljanjem integrisanog informacionog sistema između Centara za socijalni rad i institucija, odnosno formiranjem specijalnih baza, u kojima će se nalaziti podaci o prihodima, imovini i drugi podaci bitni za utvrđivanje socijalno-ekonomskog statusa korisnika omogućiće se efikasnije i pravednije ostvarivanje socijalne zaštite i automatska razmena podataka između centara.

Skupu je predsedavao državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare