Na niškom aerodromu zaplenjena garderoba vredna oko pola miliona dinara

NIŠ

Carinici su, u saradnji sa policijom 3. jula 2019. godine, na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, u koferu putnice iz Švedske, otkrili i zaplenili neprijavljenu garderobu čija je vrednost procenjena na više od pola miliona dinara, saopšteno je danas..
Prekršaj je otkriven kada su dvoje putnika srpskog porekla, 42-godišnja Dankinja sa boravištem u Švedskoj u društvu švedskog državljanina istih godina, letom iz Malmea stigli u Srbiju.
Odmah po dolasku putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, signalizirajući tim gestom da nemaju ništa da prijave, navodi Uprava carine.
To su ponovili i u razgovoru sa carinskom službenicom, ali je pregled torbi otkrio da putnica u svom koferu nosi novu, mahom žensku garderobu na kojoj su se nalazile etikete sa cenama.


Reč je o više od 30 majica i bluza, gotovo 20 suknji, haljina i pantalona, 8 pari sandala i letnjih papuča, kao i 6 firmiranih ženskih torbica „majkl kors“, balensijaga“ i „iv sen loran“.
Putnica je rekla da je garderoba njena, ali je propustila da učini ono što je obaveza svakog putnika – da je prijavi carinskim službenicima, zbog čega joj je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zaplenjena sva novokupljena odeća.

Istoga dana, tokom dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo zaplenjena je i garderoba u čiju se autentičnost sumnja.
Prekršaj je otkriven u mestu Bogutovac, kada su carinici radi kontrole zaustavili kombi kraljevačkih registracija koji je u vlasništvu jedne kurirske službe, navodi Uprava carine.
Posumnjavši da se u njemu nalazi i roba stranog porekla za koju nisu plaćene carinske dažbine, kombi, za čijim se volanom nalazio 44-godišnji vozač iz Novog Pazara, dopraćen je radi detaljnog pregleda do terminala u Kraljevu.
Sumnje carinika su se obistinile, jer je u vozilu pronađeno gotovo 200 šortseva sa sumnjivim oznakama poznatih marki „lakost“, „kolmar“, „najk“, više od 150 trenerki „najk“ i „adidas“, 85 pari famerki „levis“ i „tomi hilfiger“ i 70 pari bermuda „dizel“ i „tomi hilfiger“.

I danas, 5. jula 2019. godine, tokom kontrole jednog vozila kurirske službe u centralnom magacinu u Beogradu je takođe otkrivena garderoba bez ikakve prateće dokumentacije koja je bila namenjena trojici primalaca, navodi Uprava carine.


Tom prilikom je od 57-godišnjeg Šapčanina koji se nalazio za volanom službenog kombija šabačkih registracija oduzeta određena količina majica, trenerki i šortseva „adidas“, „najk“, „lakost“ i drugih marki, u čiju se verodostojnost sumnja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare