Veliki uspeh svršenog maturanta Gimnazije Miše Stankovića

VRANJE

Na Internacionalnoj olimpijadi u kategoriji juniora koje je krajem juna održano u Beogradu svršeni maturant Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Miša Stanković osvojio je srebrnu medalju.

Na ovom takmičenju iz geografije učestvovao je veliki broj  evropskih država. Takmičenje se sastojalo iz tri dela, pisanog testa, terenskog rada i multimedijalnog. Test  su učenici radili na engleskom jeziku.

Mentor  profesor Vesna  Bogdanović kaže da Miša poslednje tri godine učestvuje na Republičkom takmičenju iz geografije i uvek je imo dobar plasman.

„Ove godine se plasirao i na Olimpijadu i bio u timu koji je predstavljao Srbiju. Ovo je najveći uspeh koji je do sada postigao moj učenik, osvojivši srebrnu medalju“, kaže profesorka.

„Predstavljati svoju zemlju, svoj grad  i svoju školu na ovom takmičenju za mene je bila velika čast. Upoznao sam  nove prijatelje i stekao nove uspomene, žao mi je što neću moći  zbog propozicija takmičenja da učestvujem na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja će naredne godine biti održana u Istanbulu. Lep i veličanstven je osećaj vratiti se sa medaljom oko vrata. Zahvaljujem se  mojim profesorima iz Gimnazije koji su mi pružili znanje i podršku“, izjavio je ovaj vredan i talentovani učenik iz Vranja.

„Miša  je prvi učenik Gimnazije koji je svojim uspehom pomerio granice u takmičenju iz geografije i pokazao i dokazao da je znanjem i stalnim i aktivnim uključivanjem uspeh ostvariv, ukoliko  su  svestranost i istraživački duh potreba za saznanjem i učenjem. Miša je otvorio novu stranicu najuspešnijih vranjskih gimnazijalaca“, rekla je direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare