U Vranju počelo Republičko takmičenje iz anatomije i fiziologije

VRANJE

 U Vranju je danas počelo dvodnevno Republičko takmičenje učenika medicinskih škola iz anatomije i fiziologije. Nadmetaju se učenici medicinskih škola iz cele Srbije i sa prostora Кosova i Metohije. Učestvuju 55 medicinara iz 19 škola. Domaćini su Srednja medicinska škola „Dr Izabel Emsli Haton“ i Grad Vranje.  

Pozdravljajući učesnike takmičenja gradonačelnik Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo što je grad Vranje dobio tu priliku da ugosti najbolje đake medicinskih škola iz Srbije.  

„Predmeti anatomija i fiziologija su oblasti koje predstavljaju osnov medicine i ukoliko ih dobro savladate, lakše ćete razumeti ostale predmete iz medicinske nauke. Sama činjenica da ste stigli do republičkog nivoa takmičenja govori da ste vredni, željni znanja i pre svega spremni odricanja, koje medicina podrazumeva. Međutim, kroz to odricanje vi jačate i svoju ličnost i brusite karakter za izazove koji vam predstoje tokom daljeg školovanja i studiranja“, rekao je gradonačelnik.  

On je naglasio da lokalna samouprava pruža punu podršku srednjoj medicinskoj školi, kako kroz osavremenjivanje nastavnih učila i kabineta, tako i kroz realizaciju brojnih projekata koji su neophodni za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji grada Vranja.  

Podsetio je da od oktobra prošle godine na Visokoj školi strukovnih studija postoji novi studijski program – strukovna sestra opšti smer, i da je  medicinska škola iz Vranja partner na tom programu. 

„I u narednom periodu nastavićemo da pružamo podršku školi jer se nalazi u centru Pčinjskog upravnog okruga, tako da se ovde školuju đaci iz Kosovskog Pomoravlja, ali i susedne Severne Makedonije“, istakao je Milenković. 

Goste i takmičare pozdravila je i direktorka škole Gordana Jovanović. 

Takmičenje traje dva dana. Škola domaćin sastavlja test znanja, pa se upravo iz tog razloga ne takmiče učenici ove škole iz Vranja. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare