Dan karijere u Vlasotincu

smart

VLASOTINCE
Vlasotinačka Tehnička škola danas, u petak, u periodu od 11 do 15 časova u Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina” organizovala je manifestaciju pod nazivom ,,Dan karijere u Vlasotincu”.

Osnovni cilj ovog događaja je promocija daljeg školovanja i zapošljavanja. Učenici osmog razreda osnovne škole bili su u prilici da se informišu o obrazovnim profilima koje nudi Tehnička škola, a učenici završnih razreda srednje škole o mogućnostima nastavka školovanja na visokim školama i fakultetima, dok su nezaposlena lica saznali o kompanijama kao potencijalnim poslodavcima.
Učesnici sajma bile su kompanije sa kojima Tehnička škola sarađuje u dualnom obrazovanju Gruner Serbia Vlasotince, Elrad Serbia DOO Vlasotince, Elrad WS-S Vlasotince, Falke Serbia DOO Leskovac, IGM Mladost Leskovac, HSV DOO Vlasotince, AB kop Vlasotince, fakulteti (Mašinski fakultet Niš, Elektronski fakultet Niš, Građevinsko arhitektonski fakultet Niš, Filozofski fakultet Niš, Ekonomski fakultet Niš, Tehnološki fakultet Leskovac, FIMEK Leskovac, kao i visoke škole Akademija Južna Srbija, Visoka poslovna škola Leskovac, Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje, Visoka škola za vaspitače Bujanovac, Odsek za tehnološko umetničke studije Leskovac i Odsek Visoka poslovna škola Blace, Akademija tehničko – vaspitačkih strukovnih studija: Odsek Niš, Odsek Vranje i Odsek Pirot i ICEPS Leskovac.

  • Ova neobično važna manifestacija se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Dijalog o zapošljavanju mladih, Inicijativa i dualno obrazovanje” koji realizuje GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije a uz podršku Lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje – rekao nam je Milivoje Đorđević direktor vlasotinačke škole, a prilikom pozdravnog govora još je rekao i ovo:
  • Slobodno možemo da kažemo da je ovo danas sajam obrazovanja i zapošljavanja.Učenicima osnovnih škola predstavićemo našu Tehničku školu i obrazovne profile koje mogu da upišu kod nas. Naši učenici Tehničke škole moćiće da dobiju sve informacije oko nastavka svog školovanja kod danas prisutnih visokoškolskih ustanova. Oni koji će u svet rada imaju priliku da razgovaraju sa poslodavcima i predaju svoje lične biografije. Na našem štandu učenici su imali poseban odeljak za neformalno obrazovanje odraslih za obuku PPU, za šta je naša škola akreditovana. Tehnička škola Vlasotince po odluci države je postala regionalni trening centar za obrazovanje kadrova za potrebe privrede Vlasotinca i šireg regiona, a to znači da postajemo centar celođivotnog obrazovanja – rekao je direktor Đorđević, očigledno zadovoljan što je ova manifestacija izazvala vliko interesovanje kod učenika kao i privrednih subjekata.

  • Punu podršku ovoj izuzetno važnoj manifestaciji pružila je i vlasotinačka lokalna samouprava, kao i Kulturni centar i vlasotinačka Turistička organizacija.

  • Predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović prisutnima poželeo je toplu dobrodošlicu i posavetovao učenike da dobro razmisle kojim će putem krenuti i da istraže sve mogućnosti koje škole nude i da za sebe i svoju budućnost izaberu ono što je za njih najbolje.
    Posebnu zainteresovanost kod dečaka izazavala je vlasotinačka porodična firma AB KOP, koja je osnovana novembra 2004.godine, i koja je mukotrpnim radom iz male preduzetničke radnje, prešla u ono što danas jeste. Zahvaljujući svojoj upornosti, svom radu i najviše tome što je u početku bila sačinjena od same porodice, od oca i dva sina, koji su svojim radnim angažovanjem uspeli da udare temelje današnjoj radnji AB KOP, koja važi za savremeno opremljenu radnju za izvođenje radova na izgradnji ulica, puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnje platoa i sportskih terena.
  • Ova manifestacija ,,Dani karijere” je izuzetna dragocenost za mlađe naraštaje, a naročito za decu koja treba tek da se opredele za svoj životni poziv. Naša firma je spremna da u svoje skute prigrli sve one koji žele da postanu radno i porodično deo naše firme – rekla je predusretljiva i elegantna Ivana Jović, dama koja se nalazi na rukovodećim mestima u porodičnoj firmi AB KOP.
smart
smart
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare