U Vranju i gradonačelnik podržao decu obolelu od raka

Podrška deci oboleloj od raka

U organizaciji Nacionalnog udruženja dece obolele od raka (NURDOR), u Vranju je u centru grada obeležen 15. februar Svetski dan dece obolele od raka.

,,U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka i započinje dugu i neizvesnu borbu za izlečenje. Svake nedelje jedno dete izgubi bitku. Međutim, ohrabruje činjenica da je rak kod dece izlečiv u preko 70% slučajeva, ako se otkrije na vreme i pravovremeno leči“, rekla je Slavica Cvetković, čije je dete preminulo od jednog oblika  raka.

Govoreći o svom iskustvu u borbi sa ovom opakom bolešću, rekla je da deca koja se leče od raka, najstrašnije bolesti današnjice, su pravi mali heroji i borici, ali i superherojima je nekada potrebna pomoć.

Ona je govorila i o značaju projekta izgradnje novog Hemato-onkološkog odeljenja u Nišu i načinu na koji se svi ljudi dobre volje mogu uključiti u akciju.

„Svako od nas može da se uključi u borbu  slanjem SMS poruka na broj 1150 ili doniranjem neke usluge i proizvoda“, rekla je Cvetkovićeva.
Kampanju pod nazivom „I ja se borim“ je podržao i gradonačelnik  Slobodan Milenković, koji je ukazao na veliki značaj rane dijagnostike.

,,Lečenje dece od malignih bolesti je jako skupo i zato je grad Vranje otvorio namenski račun za prikupljanje sredstava, kako bismo pomogli i deci, ali i roditeljima. Potpuno smo otvoreni i pružićemo svaki vid podrške porodicama obolele dece jer to je moralna obaveza svakog pojedinca“, rekao je gradonačelnik.

Kampanju u Vranju su podržali Organizacija Crvenog krsta, Udruženje bajkera, FK ,,Dinamo“, mnogi kafići u gradu i brojni pojedinci.

Učesnici  skupa simbolično su pustili  balone sa porukom „I ja se borim“.

Vranje je jedan od mnogih gradova u Srbiji gde je u organizaciji Nacionalnog udruženja dece obolele od raka obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare