U Vlasotincu usvojen rekordni budžet od 1,4 milijarde dinara

VLASOTINCE

Na 11. sednici Skupštine opštine Vlasotinbce usvojen je budžet za 2018.godinu, koji je po visini rekordan, nikad veći i iznosi 1,4 milijarde dinara.
Na početku same sednice minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulim, nekadašnjem odborniku i pomoćniku predsednika opštine Jovanu Stojanoviću i Čedomiru Božiloviću, direktoru ugledne firme ,,Elrad”.
Posle usvajanja zapisnika sa predhodne sednice, aklamacijom prisutnih odbornik usvojena je Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2017.godinu.
Budžet za narednu 2018.godinu, sa planom infrastrukturnih radnji u samom gradu, i okolnim mestima, kao i o finansijskim pokazateljima i načinima izvora potrebnih sredstava, na pravi način, obrazložio je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Projektovani budžet za 2018.godinu je 1.404.330.029,00 dinara, i usvojen je glasovima 38 odbornika.
” Iz Vlade Srbije dobili smo obaveštenje da su nam odobrena sredstva za most na reci Vlasini u selu Konopnica u iznosu od 127 miliona dinara. Ovaj neobično važan posao radiće se naredne godine, kao i mnogi drugi poslovi “,  rekao je prvi čovek vlasotinačke opštine, Zoran Todorović.
Milan Jović, šef odborničke grupe SPS, pohvalio je gotovo u svim segmentima budžet, dok je  Slavoljub Mitov iz Socijaldemokratske stranke (SDS), na saznanje da je budžet rekordno visok, upozorio:
” Nisam mislio da se javljam za reč na današnjoj sednici, ali saznanjem da je budžet ovako veliki, moram da vas potsetim da je on 2011 i 2012.godine iznosio 350 do 400 miliona dinara. Sa tim sredstvima tadašnja vlast je puno toga uradila u gradu i samoj opštini. Iznenađuje me činjenica da se u nijednom segmentu ne pominje problem vodosnabdevanja grada i okoline, a svedoci smo kakve probleme imamo, ovih dana, sa ispravnošću vode iz gradskog vodovoda”, rekao je Mitov.


Odbornici su usvojili i Odluku o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine, kao i Odluku o povećanju osnovnog novčanog kapitala u JKP ,,Vodovod” za 60 milona dinara u sledeće tri godine, umesto stalnih subvencija. Takođe su usvojeni i Programi rada Opštinske uprave, JKP ,,Vodovod”, JKP ,,Komunalac”, Narodne biblioteke ,,Desanka Maksimović”, Kulturnog centra, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i SRC ,,Vlasina”.
Bobanu Dimitrijeviću produžen je mandat vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare