U Vlasotincu održani četvrti protesti

VLASOTINCE

Niska temperatura nije sprečila vlasotinčane da se i okupe , po četvrti put, na protestima “1 od 5 miliona” .

Gradjani su se okupili ispred zgrade opštine a deo njih je prošetao Nemanjinom ulicom.

Na protestima su vidjena i nova lica sugradjani se porukama podržali i oni koji još uvek ne smeju da se pojave na protestima.

Zahtevi su ostali isti a sa protesta je poslata i poruka sugrađanima “Čekamo vas da se probudite”.

Vlasotinčani traže ostavku Aleksandra Vučića i predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića, svih lokalnih funkcionera i direktora javnih preduzeća i ustanova

Zahtevaju zaustavljanje partijskog zapošljavanja i zapošljavanja nestručnih kadrova , traže započinjanje procesa na izradi i usvajanju Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), kao i osnivanje Lokalnog antikorupcijskog foruma.

Zahteva se i depolitizacija Fudbalskog kluba “Vlasina”, povlačenje Odluke iz 2011. godine o Prostornоm planu opštine Vlasotince 2009-2024 u kojoj su, između ostalog, potvrđene potencijalne lokacije za izgradnju mini hidroelektrana (MHE).

Vlasotinčani traže izradu nezavisne studije o proceni uticaja na životnu sredinu asfaltne baze koja se nalazi na Orašačkom putu, prestanak nezakonite eksploatacije vodenih nanosa kako iznad tako i ispod vodozahvata na reci Vlasini i hitno rešavanje problema divlje deponije na Konopničkom putu.

Sledeći protest #1od5miliona zakazan je za 02.03.201

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare