U Lebanu održani prvi protesti

LEBANE

U Lebanu su večeras održani prvi protesti “1 od 5 miliona”.

Orhganizatori su se zahvalili svima koji su došli , kkoa je rečeno “na hrabrosti koju ste pokazali da dođete i pokažete da u našoj zemlji još uvek ima ljudi koji misle svojom glavom” i poručili da se “bore sa raznim ucenama, pretnjama “.

Lebančani imaju sledeće zahteve : Ostavka predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za koga su rekli da je “čovek koje je uneo strah i podele u naš narod”.

Traže i ostavku predsednika opštine, predsednika Skupštine i čitavog rukovodstva i transparentan rad lokalne vlasti.

Ukazano je na partijska zapošljavanja i postavljeno pitanje uzimanja kredita radi izgradnje novog bazena u Lebanu jer, tako je rečeno, postoji stari objekat koji može da se rekonstruiše.

N askupu je govorila i predstavnica Pokreta mladih “Za Niš bez straha“ Nadja Stošić.

“Biti večeras ovde pod terorom ove vlasti, pored tolikih pritisaka i ucena znači biti duplo hrabar i hvala vam na tome”, rekla je ona.

” Dugo smo ćutali, dugo smo bili terorisani i napokon smo se oslobodili i protestvujemo širom Srbije sa jedinstvenom porukom „Gotovo je Aleksandre Vučiću“. Dosta nam je i tebe i tvoje braće i kumova i drugara. Dosta nam je ucena, poniženja i izdaje”, poručila je ona.

“Mi se ne borimo da samo promenimo vlast, nego da promenimo ovaj nakaradni sistem. Vlast možemo da menjamo, ali ako ne promenimo sistem ništa nismo uradili. Preko 20 godina mi čekamo promene koje ne dolaze, a ne menjamo sistem. Ovog puta moramo da preuzmemo odgovornost i da uzmemo budućnost u svoje ruke”, rekla je Stošić.

” Poručujem političarima, kako onim na vlasti, tako i onim u opoziciji, da politika ne pripada samo njima i njihovim političkim strankama, politika pripada svima nama. Političari moraju da sprovode volju i da budu službenici naroda. I nemoj da im je palo na pamet da nas i ovaj put iznevere”, dodala je Stošić.

” Sloboda je jako blizu i nećemo odustati dok se ova vlast ne sruši”, dodala je Stošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare