U Vladičinom Hanu žele da razvijaju ekonomiju i sela

VLADIČIN HAN

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović kaže da će u narednom periodu akcenat  lokalnog rukovodstva biti na ekonomiji i da će mnogo veću pažnju posvetiti selima u toj opštini.

On kaže da je kod nadležnog ministarstva “prošao” projekat  u kome će biti  50% učešće  za izgradnju  vrtića.

“Vrednost projekta je oko 27 miliona dinara I ja se nadam da ćemo uskoro uspeti da u Vladičinom Hanu sagradimo novi vrtić”, kaže Mladenović.

“ Imamo gotov projekat za put do Gornjeg Jabukova. U  prethodnom periodu su urađena dva kilometara, ostalo je još 2,2 i to nameravamo da pripremimo i uredimo do kraja ove godine. Inženjeri već pripremaju projekat i biće javni poziv raspisan u narednih, možda, trideset dana. Vrenost tog projekta po inženjerskim procenama bi trebalo da bude oko 25 miliona dinara”, dodao je on.

Po rečima predsednika ove opštine “to su investicije koje su vredne pažnje I koje ćemo realizovati do kraja ove godine”.

On je rekao I da je oko 13 miliona dinara investirano u  presvlačenje četiri  kilometara puta  u mesnoj zajednici Žitorađe,  na pola puta između Vladičinog Hana i Surdulice.

“Tamo 30 godina nije ništa uloženo. Naredne godine i u ovom mandatu stavljemo akcenat na  asfaltiranje putnih pravaca do sela Guteš,  Repište, Mrtvica, Letovište, Zerbince, Jasterbac, prvih 2,5 kilometara i Jabukovo. Dakle,  nekih šest putnih pravaca planiramo da u ovom mandatu završimo”, objasnio je Mladenović.

On se nada da će opština imati I pomoć meštana u ovom poslu ,  oko pribavljanja saglasnosti,  izrada projekata I slično.

“Mi smo opštinu za ove četiri godine razdužili opštinu Vladičin Hana I  danas ne duguje niti po osnovu kredita, niti po osnovu penala, niti bilo kakvih dažbina iz ranijih perioda, jedan jedini dinar”, kaže Mladenović I dodaje da opština Vladičin Han trenutno na žiro računu ima  130 miliona dinara i da očekuju uplatu za prodaju „Sloge“,  još tri rate po 10 miliona dinara.

 

“Vladičin Han sa ovim što je uradio do sada , sa pažnjom koju posvećuje postojećim investitorima i privredi , za sebe je obezbedio dobru perspektivu rasta i razvoja i na  duži rok izlaska iz ekonomske krize. Vladičin Han više neće biti mesto i područje koje će biti nerazvijeno i devstirano, tu veliku pomoć i podršku imamo od Koridora koji i dan-danas ubrzano radi na probijanju tunela i izradi leve i desne trake . Videli ste stubove za mostove, to će biti veličanstvano i Vladičin Han će dobiti prelep most na petlji pravcu prema selu Prekodolce, prekodolske crkve koji će biti, ja verujem, prema onome što sam video,  novi simbol grada, novo lice opštine Vladičin Han. I  ovo sve ukazuje na lepu i dobru perspektivu naše lokalne samouprave u budućem razvoju”, objašnjava Mladenović.

Političku stabilnost, kaže, imaju, “ što je jedan vrlo važan, možda i ključni faktor koji nas pored mnogo mnogo rada i malo sreće doveo do ovih impozantnih rezultata”.

“ Mi smo na ovim izvorima osvojili 18 mandata od ukupno 37 i imamo nove članove u okviru naše odborničke grupe . SNS danas broji 24 članova odborničke grupe od 37. Imamo korektnu saradnju sa ostalim političkim strankama i smatramo da svi oni koji žele da pomognu razvoju opštine Vladičin Han , za  saradnju ima mesta. Za progresivne snage, za napredne ljude, želimo da čujemo svaki predlog, svaku ideju, novu inicijativu da unapredimo, da ulepšamo, da poboljšamo život I  životni standard u opštiniVladičin Han”, poručio je Mladenović

 

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека