U Tehničkoj školi u Vlasotincu info sesija za romske učenike

VLASOTINCE

Pred predstojeći upisni rok u vlasotinačkoj Tehničkoj školi održana je info sesija na kojoj su učenicima romske nacionalnosti završnih osnovnih škola iz ove opštine predstavljeni obrazovni profili koje će ova ustanova upisivati školske 2018/2019.godine.

Poseban akcenat je stavljen na dualno obrazovanje i trogodišnje profile kao što su: industrijski mehaničar, mehaničar motornih vozila, modni krojač i operater osnovnih građevinskih radova.
Psiholog škole Dragana Stanković, na ovoj info sesiji, na pravi način bliže je upoznala učenike romske nacionalnosti sa upisom za 2018/2019.školsku godinu.


Info sesiji su prisustvovali i učenici koji već pohađaju obrazovne profile industrijski mehaničar i modni krojač, zatim nastavnici svih struka, predstavnici PRAXIS-a i Društva za edukaciju Roma Vlasotinca.
” Naša škola na pravi način sprovodi sam oblik dualnog obrazovanja i veoma smo zadovoljni svim onim što smo uradili na tom planu. Naša očekivanja su da kvalitet svega toga kada je u pitanju dualno obrazovanje podignemo još na viši nivo, a za to imamo snage i potrebnog kapaciteta i znanja “,  rekao  je za JUGpress direktor Tehničke škole u Vlasotincu Milivoje Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare