Građani odlučuju za šta će se utrošiti nagrada u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2018“

NIŠ

Građani će odlučivati o tome za koji projekat će se utrošiti sredstva koje je ova gradska opština dobila u Nagradnoj igri “ Uzmi račun i pobedi”.

Posle osvajanja 23.000 evra i drugog mesta u Nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2018“, u ovoj gradskoj opštini  počelo je glasanje građana za izbor projekta u koji će biti uložena dobijena nagrada.

Prema propozicijama Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i NALED-a glasa se za tri projekta, kupovinu ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, nabavku pametnih interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola i kupovinu vozila za potrebe Gerontološkog centra u Nišu.

“ Smatramo da treba dati prioritet za nabavku ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja zato što niški Dom zdravlja ima tri ultrazvučna aparata od kojih jedan ne radi a ostala dva su vrlo često u kvaru”, kazala je Dušanka Kitanović iz Odseka za razvoj i odnose sa javnošću ove opštine. Ona je objasnila da u o tome glasaju svi punoletni građani gradske opštine Medijana i upisuju se u registracionu listu. Ona je uputila poziv građanima “da nam se priklljuče i pokažu još jednom odgovornost i želju da odlučuju o sredstvima, njihovim parama “.

Glasačko mesto postavljeno je ispred Gradske opštine Medijana u Ulici Pariske komune bb, a svoj glas punoletni građani ove opštine mogu da daju svakog radnog dana od 8 do 15 sati, sve do 15. juna. Građani mogu da glasaju samo jednom.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić zahvalio se građanima na pokazanoj odgovornosti i istrajnosti u borbi protiv sive ekonomije i poziva Nišlije da daju svoj glas i odluče kako će dobijena sredstva biti usmerena.

U Nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2018“ sa 219.338  poslatih koverti, Gradska opština Medijana zauzela je drugo mesto u rangu velikih opština, prvo je pripalo Vranju, a treće Kikindi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare