U redakciju JUGpressa stiglo još jedno pismo NVO “I ja se pitam”

LESKOVAC

Ubrzo posle objavljivanja prve reakcije i prepiske NVO “I ja se pitam”

na adresu Regionalne informativne agencije JUGpress stiglo je još jedno pismo koje objavljujemo kao i prateću poruku .

Sve ovo je , navode, reakcija na tekst

Poštovana urednice, 

Kako je na vašem mediju objavljen tekst u kome nas direktno povezujete sa nekim stavovima i objavljujete informacije koje su pod znakom pitanja, zahtevamo od Vas da po Zakonu o informisanju objavite u celosti naš odgovor u prilogu na tekst pod naslovom “Koalicioni partner DS, PSG i NVO “I Ja se Pitam” u Leskovcu poziva preko fejsbuka na hapšenje Aide Ćorović”,  koji ste objavili dana 31.07.2022. 

Pozdav–

Udruženje “I Ja se Pitam”

Leskovac

Svetozara Markovića 35

Pismo urednici

Poštovana urednice,

Drago nam je da vam je udruženje građana “I Ja se Pitam”, postalo sfera interesovanja i zahvalni smo vam na tome. To nam daje priliku da vam pismom, za koje se nadamo da ćete ga objaviti u celosti, a po Zakonu o informisanju, odgovorimo na tekst koji ste objavili na vašem portalu. Cenimo vaš rad i vašu želju da se na jugu Srbije uspostavi jedan demokratski ambijent i javnost bude objektivno informisana.

U vezi vašeg teksta objavljenog dana 31.07.2022. na vašem portalu obaveštavamo Vas sledeće:

Udruženje “I Ja se Pitam”, kako se pominje u tekstu, nije ni u kakvoj koaliciji ni sa jednom strankom ili pokretom na teritoriji Leskovca, niti namerava da izlazi na izbore za mesne zajednice. Odluka o obrazovanju mesnih zajednica čl.42 u svakom slučaju onemogućava formiranje bilo kakve koalicije između političkih stranaka i grupa građana kada su u pitanju izbori za savete mesnih zajednica.

.

Stav udruženja “I Ja se Pitam”je, da oni članovi koji smatraju da treba da se angažuju u svojoj mesnoj zajednici treba to i da učine, a istovremeno ohrabrujemo i građane da urade to isto, bez obzira na političko opredeljenje, jer je to prvi nivo rešavanja lokalnih problema,

Kao udruženje, smatramo da treba raditi na kreiranju boljeg ambijenta u društvu, a  svaki naš član ima slobodu da iskaže svoje političke i društvene stavove, ali stavovi pojedinaca, ne mogu da budu i stavovi udruženja. Kao udruženje mi ćemo tražiti i dalje najbolje načine kako da radimo u interesu građana, a ne pojedinih političkih opcija.

Povezivanje udruženja “I Ja se Pitam” sa napadom na Aidu Ćorović povodom lažne vesti koju su prorežimski mediji objavili je apsurdno. Takođe povezivanje sa objavom predstavnika navedenog pokreta nema osnova, jer naši društveni i politički stavovi su suprotni ideologiji i stavovima takvih organizacija, a pogotovu sa objavama koje navodite u vašem tekstu. Ograđujemo se i osuđujemo ih, jer ako nema dobre namere prema pojedincima, nema ni prema društvu kome pripadamo. Što se nas tiče, Aida Ćorović je veliki borac za ljudska prava i za vraćanje nekih normalnih društvenih vrednosti i dostojanstva građana u Srbiji i ima našu potpunu podršku.

Pominjanje izvora i izvlačenje naslova i teme iz konteksta bez da ste čuli drugu stranu nas začuđuje, jer smatramo da ste ozbiljan medijski portal i da za ovakve objave i tekstove ipak ne treba da se oslanjate samo na jednostran izvor, već i da pokušate da dobijete i objavite mišljenje i onih koje pominjete.

Očekujemo od Vas, kao urednice portala, da u skladu sa Zakonom o informisanju ovo naše pismo objavite, imajući u vidu da direktno pominjete udruženje “I Ja se Pitam” i povezujete ga sa nečijim stavovima koji nisu stavovi udruženja, kao i da nam spočitavate koalicione odnose, za šta nema osnova.

Udruženje “I Ja se Pitam”                                                                          02.08.2022.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kratka analiza by Simpson Lisa
Kratka analiza by Simpson Lisa
1 godina pre

Naivni ste vi kao francuske sobarice. Niste valjda msilili da ćete nas ubediti u u to da treba da vam verujemo? Ako jeste, onda ste vrlo naivni, jednostavni i nesposobni, pa vam preporučujem da se manete ćoravog posla i želje da postanete kalif umetso kalifa. “Što se nas tiče, Aida Ćorović je veliki borac za ljudska prava i za vraćanje nekih normalnih društvenih vrednosti…
Aida Ćorović je karikatura, parodija same sebe, performansi su joj u rangu shizoidne skojevke, što ne priliči ženi njenih godina. Čorovička nije nikakva levičarka, ili jeste, koliko su to Daćić ili Bajatović. Dakle, kvazi levičarka, koja bruka levu ideju uopšte, a u stvari je dosadna liberalkinja, koja se zalaže za NATO, EU, nezavisni Sandžak, i sredstva iz stranih fondova. Gluma u komediji – “Bacići farbu na “mural” Ratka <Mladića u sred bela dana, iako znam da me policajci u civili čekaju”, donela joj je izvesnu sumu novca iz stranih fondova. Jedna je od onih koji namerno sebe dovode u situaciju da budu privedeni od strane policije. Takvi su i ovi iz Leskovca. Provincijski, loši glumci, koji su sami sebi dodelilu uloge pravednika, i koji nisu nimalo bolji od onih sa još bizarnijim nazivom od njihovog, a sa kojima JESU vodili pregovore.

Bara
Bara
1 godina pre

Није ми јасно коме иде у прилог ова “свађа”, тј. препуцавање између “опозиционара”. Ево, овај ” Лес идиотс” већ долива уље на ватру. Народу не иде у прилог.

Les idiots
Les idiots
1 godina pre

Волели ми то или не, у Лесковцу се једино “Заједно за Лесковац” профилисали као опозиција. Ови о којима пишете се често приказују као шарлатани који редовно бојкотују изборе, али учествују за дневнице као посматрачи? Остали бојкоташи су и даље задовољни сами собом и привилегијама које им градоначелник не ускраћује.