Koalicioni partner DS, PSG i NVO “I ja se pitam” u Leskovcu poziva preko fejsbuka na hapšenje Aide Ćorović

LESKOVAC

Koalicioni partner Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i NVO “I ja se pitam” u Leskovcu Saša Stevčić, koji je inače predstavnik Pokreta “Nema nazad iza je Srbija” generala Delića, danas je pozivao sa svog fejsbuk profila na hapšenje Aide Ćorović i delio lažen vesti kako je ona, navodno, pocepala srpsku zastavu.

Stevčić je juče objavio i poziv kako je naveo, “svim udruzenjima boraca, pripadnicima vojske, veterane rata patriote i roditelje da podrze inicijativu politickog pokreta “NEMA NAZAD IZA JE SRBIJA,, da se spreci sikaniranje 40 pripadnika Zandarmerije da obezbedjuje pederski bal po Beogradu ,trgovima,javnim povrsinama ,crkvama i manastirima. ONI SU ODBILI DA IDU NA OBUKU ZA OBEZBEDJIVANJE PRAJD OKUPLJANJA IZ CELOG SVETA.

Mi iz pokreta “Nema nazad iza je Srbija,,smatramo da nikom nisu ugrozena prava i da mogu da se reklamiraju u svojim kucama i svojim drzavama…kod nas Srba i nase dece ne mogu.

Podrzite i podelite u sto vise ,,da vide ljudi u Srbiji da ima ko da brani tradicijonalnu pravoslavnu Crkvu i drzavu Srbiju”, obajavio je Stevčić a neki lokalni mediji u Leskovcu su ovo preneli kao saopštenje.

Do ovog trenutka na ove objave niko od njegovih lokalnih koalicionih partnera iz DS, PSG i NVO “I ja se pitam” nije reagovao.

Dve stranke koje se kunu u evropske vrednosti, DS i PSG, Udruženje građana “I ja se pitam” koje tvrdi da radi u nevladinom sektoru i ne bavi se politikom , več neko vreme imaju sastanke sa Patriotskim blokom koji čine Novi DSS i pokret “Nema nazad iza je Srbija” na kojima dogovaraju novu kolaiciju u Leskovcu a kao probni balon njene uspešnosti trebalo bi da budu predstojeći izbori za mesne zajednice, preneli su JUGpressu izvori iz ove grupacije stranaka i NVO.

Ova kolicija je imala do sada četiri sastanka, na četvrti su bili pozvani i predstavnici Narodne stranke i Grupe građana “Pokret za Leskovac”

Naši izvori, koji su prisustvovali svim ovim sastancima, navode da se kao lider ove proevropske-proruske koalicije nameće Aleksandar Rangelov iz udruženja “I ja se pitam” koji , tvrde naši izvori, sebe već vidi kao budućeg gradonačelnika Leskovca koga će podržati ova koalicija.

Rangelov , koji zagovara “švajcarizaciju Srbije, je inače bio i član “Skupštine slobodne Srbije” koja je proevropski orijentisana ali, tvrde naši izvori, ta ideološka suprotstavljenost sa novim koalicionim partnerima mu ne predstavlja problem i da se, navodno, čak posebno divi “organizovanošću i snazi” pokreta “Nema nazad iza je Srbija” za koji u Leskovcu niko ne zna ko su mu, zapravo člaaovi sem par njih koji su se pojavljivali na press konferencijama .

Ovaj pokret, tj Stevčić koji ga vodi, pokušava u poslednjih nekoliko dana privuče vojne rezerviste koji su ostali bez ratnih dnevnica, obećanjima da će se boriti za njihovu isplatu , što su u Leskovcu i Jablaničkom okrugu u predhodnim godinama činile bar tri grupacije i na kraju ostavljale ljude na cedilu.

Naši izvori navode da je vrlo upitno moguće priključivanje ovoj koaliciji Narodne stranke i Grupe građana “Pokret za Leskovac”.

Zanimljivo je da na nijedan od ovih stastanaka nije pozvana Stranka slobode i pravde (SSP) , koja je bila u koaliciji sa DS i PSG, kao ni Grupa građana “Za Leskovac ZAJEDNO” koja je opozicija u lokalnoj Skupštini SNS-u i imaće jednog poslanika, kao deo koalicije “MORAMO” u Skupštini Srbije.

Kao argument za nepozivanje SSP navedeno je da su oni “centralizovana stranke” , tvrde naši izvori.

A Grupa građana “Za Leskovac ZAJEDNO” nije pozvana, tvrde isti izvori, jer ,navodno, Rangelov za njih tvrdi da “rade za Meska ” što je lokalni nadimak gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Zanimljivo je da je na poslednjem održanom sastanku članovima koalicije i novopozvanim predstavnicima ponudjen i , bar tako tvrde naši izvori, svojevrsni “kodeks ponašanja” u kome piše da članovi ne mogu da budu oni koji podržavaju ratni zločin, govor mržnje, ratnohuškačku politiku i slično.

Novi sastanak, na kome je trebalo da svi članovi koalicije donesu spiskove svojih članova na kome mogu da računaju za izbore za mesne zajednice, iako zakazan još za 18. jul, nije održan.

A jedna od ideja , tvrde naši izvori, je navodno bila i da se na izbore za mesne zajednice izadje sa zajedničkom listom koja će se zvati “Aleksandar Rangelov-I mi se pitamo”.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dina
Dina
1 godina pre

A ne, mene baš zanima na koji način je brat Ane Brnabić postao multimilijarder. Gde je stavljao ruke u koji razdeo javnog budzeta. Teško ćete skrenuti pažnju izmišljenim problemima sa realnih pljački u Srbiji.