U prvoj polovini 2017 . godine četrdeset dve javne nabavke

LESKOVAC

Zamenik šefa javnih nabavki grada Leskovca Siniša Jovanović rekao je danas da su u  prvih šest meseci ove godine  sprovedena 42 postupka javnih nabavki.

Od toga je osam postupaka iz raznoraznih razloga obustavljeno.

Ukupna vrednost  tih javnih nabavki je 460.550.000 dinara,  bez PDV.

Od toga javne nabavke u oblasti nabavke dobara iznose  37.195.146 dinara , sa PDV-om, usluge 26.011.763,  i javne nabavke za izvodjenje radova  397.337.640.

Postupak javne nabavke male vrednosti sproveden je u 20 slučajeva, od toga dobra 14, četiri usluge i radovi dva. Sedam postupaka je obustavljeno iz razloga što nije dobijena ni jedna prihvatljiva ponuda, rekao je Jovanović.

 

U ovoj godini nije bilo nijednog zahteva za zaštitu prava ponuđača.

Svim ponudjačima je , u slučaju iskazane sumnje omogućeno posle odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača da naprave uvid u celokupnu dokumentaciju,  rekao je Jovanović i dodao da je “bilo slučajeva da je tražen uvid u dokumentaciju, ali zahteva za zaštitu prava ponudjača nije bilo”.

“U prošloj godini je bio jedan zahtev za zaštitu prava prilikom raspisivanja tendera za izgradnju linije mulja, centar za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

Taj postupak je poništen od strane komisije za zaštitu prava. Nakon ponovno sprovedenog postupka odabran je ponuđač i mislim da uskoro treba da krenu radovi na tom objektu. Izabran je isti ponuđač kao i u prethodnom slučaju”, rekao je Jovanović.

Ovu službu je danas posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare