Mladi iz Bujanovca uredjuju Moravski kej

BUJANOVAC

Dvanaest omladinaca iz Bujanovca, sela Klenike, Klinovac i Sveta Petka danas je potpisalo ugovore o radu  na godinu dana  sa firmom koja izvodi radove na Koridoru 10, na delu  autoputa koji prolazi kroz Bujanovac.

Oni će biti angažovani na poslovima  uređenja Moravskog keja odnosno šetališta kod Moravskog mosta, rekao je za JUGpress  koordinator Saša Arsić.

U pitanju je trasa od 8,06 kilometara putne deonice južnog kraka Koridora 10, od Srpske kuće do Levosoja, u bujanovačkoj opštini, koja je ,inače, trebalo da bude puštena u saobraćaj još krajem 2016. godine.

Po najvama nadleznih ovaj deo auto puta na južnom kraku Koridora 10 biće zavrsen  do kraja oktobra 2017.godine. Radovi na izgradnji ove putne deonice južnog kraka Koridora 10 teku ocekivanom dinamikom, tvrde osbnivači.   Žitelji prekomoravskih sela se nadaju da će biti rešen njihov dugogodišnji problem saobraćajne odsečenosti od centraBujanovca.

Izgradnja ove deonice poverena je konzorcijumu domaćih firmi, a radove izvode preduzeća MBA-Miljković, Srbija utoput i Centralna putna laboratorija, započeli su ih  u avgustu 2015.

Ugovorena vrednost ove deonice , koja se finansira iz budzeta Srbije,  je četiri milijarde dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare