U Prištini održan “Marš za prisjedinjenje”

PRIŠTINA

“Marš za prisjedinjenje” , kako su ga nazvali organizatori, održan je danas u Prištini.

Organizatori su bili dva odruženja zvana “Cameria”, jedno iz Kosovo Polja , čiji je predsednik Nedzmi Mucicij, i druga iz Tirane , čiji je predsednik Driton Sejko.

U maršu je učestvovalo više stotina ljudi , medju njima i šef odborničke grupe Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Bujanovcu Ragmi Mustafa i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) i nekadašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa .

Na maršu je bila istaknuta velika parola na kojoj je pisalo da Albanija, Kosovo, Ilirida (zapadna Makedonija), Cameria (severna Grcka), Sandak i Malesia (Južna Crna Gora) podrzavaju prisjedinjenje Preševske doline Kosovu.

Kada su učesnici marša stigli na trga Skenderbeg govorilo je nekoliko njih.

Ragmi Mustafa je rekao da je ovo veliki dan za Preševsku dolinu i da je ” došlo vreme da se ovaj deo ne zove više istočno Kosovo nego istok Kosova.

On je još zahtevao od Vlade Kosova da se ukine tih 10% za biznise iz Preševske doline.

Driton Sejko iz Tirane je rekao “Okupili smo se danas ovde da bi podržali našu braću iz Preševske doline u želji za  prisajedinjenje Kosovu.

Rekli su i da je “Preševska dolina u velikoj opsanosti od depopulacije koju priprema Beograd, ali mi Albanci ma gde bili, u Albaniji, na Kosovu, Iliridi, Crnoj Gori, Cameriji i svim teritorijama, imamo još i jedan jedni cilj, da se svi ujednimi i napravimo zvanične granice .”

Sem zastava Albanije i Kosova učesnici su nosili i zastave SAD.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
John
John
3 godine pre

zanimljivo je da se na jednome snimku vide nase tablice tamni Dzip Volvo VR-090-EU