U Pčinjskom okrugu još 60 građana je inficirano koronom, u Preševu i dalje najviše

VRANJE-PREŠEVO-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-SURDULICA

U Pčinjskom okrugu, u četvrtak, je registrovano 60 pozitivnih na korona virus od 285 testiranih uzoraka. U Preševu je 28 inficiranih Vranju je 16, Bujanovcu 14, dok je u Vladičinom Hanu i Surdulici po jedan nov slučaj zaraze, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

U Kovid ambulanti ATD juče je bilo 45 prvih od ukupno 60 pregleda, Urađeno je 47 antigenskih testova, 15 je pozitivno na korona virus.

U kovid bolnici vranjskog Zdravstvenog centra hospitalizovana su 24 pacijenta pozitivna na koronu, 23 sa upalom pluća, 13 je na kiseoniku.

Iz Vranja ih je 12, Bujanovca dva, Preševa šest, Trgovišta dva, Vladičinog Hana i Gnjilana po jedan pacijent.

U kovid bolnici u Vranju ima 52 slobodna mesta.

Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent, a jedan je transportovan u kovid bolnicu u Batajnici.

U Kovid ambulanti pri Bolnici ukupno je pregledano 46 osoba, od toga je prvih pregleda bilo 26, kontrolnih 20. U ovoj kovid ambulanti testirano je sedam osoba i sve su bile negativne na kovid-19, saopštio je Zdravstveni centar u Vranju.

„Od 24 hospitalizovana pacijenta petoro su imunizovani vakcinom Sinofarm. Svi ostali pacijenti su nevakcinisani. Kao i kod pregleda koje smo imali juče i većina pacijenata na lečenju je nevakcinisana, sa povišenom telesnom temperaturom, pojačanom sekrecijom iz nosa i grebanjem u grlu“, izjavila je načelnica Infektivnog odeljenja, dr Snežana Tasić.

„Sada imamo dostupne četiri vrste vakcina i vakcinacija je način da se pobedi korona, da izađemo iz problema, da se vratimo ranijem životu u kome će kovid-19 biti sa simptomima ostalih nama poznatih, respiratornih infekcija, odnosno da nemamo pacijente sa teškom kliničkom slikom, na respiratorima i sa smrtnim ishodom“, zaključuje  dr Tasić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare