Počinju „Dani Vranja“

VRANJE

Tradicionalna manifestacija „Dani Vranja“ počinje, u subotu, 21. avgusta, maratonom do planine Oblik, čiji je početak zakazan za 8 sati.

Nakon toga, u Gradskom parku, u10 sati, biće otvoreni Etno i Sajam knjiga, kao i Letnji atelje Narodnog univerziteta, koji će trajati sve vreme manifestacije.

Na istom mestu, za najmlađe posetioce, od 18 sati, glumci Pozorišta „Bora Stanković“ izvešće predstavu „Tri praseta“.

Predviđen je i defile folklornih ansambala gradskim ulicama, koji počinje u 18 časova. Sat kasnije biće upriličen svečani prijem folklorista u Gradskoj kući.

U večernjim satima, u Gradskom parku, program se nastavlja nastupima folklornih ansambala od 20 i plesnih škola od 22 sata.

I drugi dan je bogat sadržajem, pored planinarskog maratona ovog puta na Besnoj Kobili, sajma knjiga, etno sajma i letnjeg ateljea tu je i jedna zanimljiva predstava u izvođenju vranjskog pozorišta „Bora Stanković“. Reč je o predstavi „Kepler 452-B“.

Na programu je i književno veče Nenada Marića, a u 20 časova biće izvedene pesme na mesečini Vranjski merak.

U ponedeljak je izložba tradicionalnih instrumenata juga Srbije, književno veče Vanje Bulića, javni čas zdravlja Olivere Jeftić i memorijal posvećen Bakiji Bakiću.

A za sam kraj i poslednji dan manifestacije organizatori su se itekako potrudili.

Planirana je izložba oldtajmera „Reli prijateljstva“, automobili iz nekog prošlog vremena, ali koji imaju svoju draž.

Biće priređen i  dečiji maskembal u organizaciji vrtića „Naše dete“, kao i izložba fotografija starog Vranja Istorijskog arhiva „31. januar“.

Neće izostati ni karaoke za decu. Planirana je i prezentacija vranjskih specijaliteta, pre svega samse kao kraljice vranjskih pita.

Manifestacija se završava jednim interesantnim performansom na vranjskom dijalektu, koji nosi naziv „Odovde, po tam’ koštan – nema! I cel vek toj je!“, kažu organizatori.

Manifestacija „Dani Vranja“ održava se sedamnaesti put i trajaće do 24. avgusta.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare