U Nišu promocija Evroazijskog pokreta iz Rusije

NIŠ

  U cilju promocije Međunarodnog Evroazijskog pokreta iz Rusije, u Nišu je održana konferencija ’’Evroazija, jezgro mnogopolarnog sveta’’. Ovaj pokret se zalaže sa očuvanje tradicije i suvereniteta država Evroazije.

                                  Međunarodni evroazijski pokret je osnovan u Rusiji, 2003. godine. Pored rada na očuvanju tradicije, istorije i kulture u Rusiji, Evroazijski pokret se bavi i predstavljanjem i širenjem ideje Evroazije na svim kontinentima, svim važnim društvenim pitanjima, posebno u državama u kojima postoji razumevanje, saradnja ili zajednička kultura i tradicija. Svoju ideju pokret je predstavio i u Nišu kroz konferenciju ’’Evroazija, jezgro mnogo polarnog sveta’’. Konferenciji je prisustvovala i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

                              „Nije stvar toliko politike i ekonomije  koliko tradicionalnih vrednosti koje mnogoplarni svet i evroazija zastupaju. Jedna od glavnih stvari je očuvanje suvereniteta država i unutrašnja izgradnja svake države onako kako toj državi odgovara“, kazao je Leonid Savin, Mešunarodni Evroazijski pokret.

                                Ideju Međunardonog Evroazijskog pokreta podržava i Institut Suvorov iz Beča.

                              „Ideja šireg koncepta znači da se prvo treba vratiti imperijalnom konceptu ali ne u negativnom, već u smislu suvereniteta i kontrole države izbutra. Vađno je prevazilaženja izuzetnosti Zapadne Evrope i zapadnog sveta koju on sebi pripisuje. To se prevazilazi gajenjem različitosti naradoda i gajenjem tradivionalnih vrednosti tih naroda“, istakao je  Aleksandar Marković, Institut Suvorov Beč.

                              Ideja Evroazijskog pokreta pojavila se prvi put pre sto godina, a nju su razradili ruski emigranti koji su napustili Rusiju 1917. godine kaže Savin. On dodaje da je jedan od tvoraca ove ideje bio i profesor Nikolaj Aleksejev koji je predavao na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare