Asfaltirana Ulica Save Kovačevića: Projekat Srbije i Kine od 70 miliona evra a izvođač “Milenijum tim”

VRANJE

U okviru Projekta „Čista Srbija“ novi asfalt dobila je Ulica Save Kovačevića u Vranju. To je prva saobraćajnica u Srbiji koja je asfaltirana u okviru pomenutog projekta. 

Pripremni radovi u ovoj ulici su počeli još krajem marta, zbog čega će saobraćaj, kako je tada najavljeno, biti obustavljen u narednih 30 dana.  

Na početku radova je rečeno da će biti urađena kanalizaciona mreža dužine 460 metra, a onda i vodovodna. 

To je ipak trajalo mnogo duže i žitelji Ulice Save Kovačevića su najzad, danas dobili asfalt.  

Obilazeći radove gradonačelnik Slobodan Milenković je rekao je da će na teritoriji grada u okviru Projekta „Čista Srbija“ biti izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od 141 kilometar.  

„Vrednost investicije u Vranju je 70 miliona evra. Još 33,5 kilometara  mreže biće izgrađeno na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja. Izgradnja podzemne infrastrukture osnova je za potpuno saniranje i uređenje svih saobraćajnica. U ovoj ulici biće asfaltiran i kolovoz dužine 525, a širine šest metara“, istakao je gradonačelnik.
On je rekao da će Grad Vranje nastaviti da ulaže u obnovu ulica i puteva, u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kako u gradskim, tako i u seoskim mesnim zajednicama. 

Zahvalio je građanima na strpljenju i razumevanju, posebno onima koji žive u ulicama u kojima se izvode radovi.  

Savetnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dragan Jeremić rekao je da je Vranje značajan Grad za ceo projekat i upravo je to razlog što se prva ulica asfaltira baš u Vranju.  

„Zahvalio bih se građanima na strpljenju, a gradonačelniku i stručnim službama na profesionalnosti i dobrom poslu, zbog čega smo danas ovde“, rekao je Jeremić.  

Početku radova prisustvovao je i Vang Sjue Feng, rukovodilac projekta „Čista Srbija“ i predstavnik kompanije CRBC, koja je i glavni investitor svih radova u Srbiji, dok je podizvođač kompanija „Millennium team“ iz Beograda. Završetkom radova, Vranje će dobiti novu, ali i najdužu kanalizacionu mrežu od svih 15 gradova, koji su u prvoj fazi projekta „Čista Srbija“. 

Nakon obilaska radova u Ulici Save Kovačevića, gradonačelnik Milenković sa saradnicima održao je sastanak sa menadžerom projekta „Čista Srbija“ u kineskoj komapaniji CRBC-u Wang Xuefengom i savetnikom u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Draganom Jeremićem.  

Gradonačelnik je rekao da je ovo veoma važan državni projekat i primer dobre i uspešne saradnje Kine i Srbije. 

„Lokalna samouprava pruža potpunu podršku i do sad je pripremljena projektno-tehnička dokumentacija za 16 kilometara mreže. Pred nama je još mnogo rada, a Grad Vranje će nastaviti sa pružanjem pomoći, kako bi se radovi odvijali predviđenom dinamikom“, kazao je Milenković. 

Menadžer projekta Xuefeng smatra da uspeh radova mnogo zavisi od saradnje sa lokalnim zajednicama.  

„Zahvaljujem se na strpljenju građanima Vranja i očekujem da će u narednom periodu dinamika radova biti bolja. Reč je o velikom i značajnom projektu, sa mnogo izazova. U narednom periodu izvođenje radova biće organizovano na više lokacija istovremeno, a sve u cilju poštovanja predviđene dinamike i rokova“, rekao je Xuefeng.  

Savetnik u Ministarstvu građevinarstva Jeremić je naglasio da je Grad Vranje na pravi način odgovorio zahtevima u realizaciji ovog projekta. 

Gosti iz Ministarstva građevinarstva i kineske kompanije China Road and Bridge (CRBC) su tokom boravka u Vranju održali sastanak sa predstavnicima opština Pčinjskog i Jablaničkog okruga. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare