U Leskovcu trčalo oko 8.000 dece

LESKOVAC

Kros RTS-a „Kroz Srbiju“ počeo je danas u 10 sati, kada su istovremeno, širom zemlje trčala deca iz vrtića, osnovci i predškolci.

U Leskovcu su, u ovoj sportskoj manifestaciji, učestvovale sve osnovne i srednje škole, kao i Predškolska ustanova. Trčalo je oko 7000 učenika i oko 1000 predškolaca, objavljeno je na sajtu grada.

U ime lokalne samouprave sreću je poželeo član Gradskog veća Aleksandar Pejčić.

„Grad Leskovac je suorganizator ove manifestacije i naša lokalna samouprava će biti domaćin kampa za decu iz dijaspore do 25. juna do 2. jula. Sredstva za te namene je obezbedilo Ministartsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a mi kao dobri domaćini ćemo im omogućiti da se upoznaju sa istorijom i kulturom našeg grada i obezbedili smo sredstva za nagrade. Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo istorije ove manifestacije, jer su Leskovac i Zaječar radili sa ciljem da se Kros transformiše i da umesto jedan dan traje tokom cele godine, i zato će Leskovac i biti domaćin deci iz dijaspore, ” rekao je Pejčić.

Aleksandra Sibinović direktorka OŠ Kosta Stamenković se danas zahvalila svima koji su im pomogli organizaciju Krosa, naglasila da je to jedna lepa manifestacija značajna za zdravlje, rast i razvoj dece i takođe poželela puno uspeha svim takmičarima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare