U Leskovcu podignuta optužnica protiv Miroljuba Petrovića

LESKOVAC

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu podnelo je optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića koji se tereti da je bez dozvole za lek, spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, od kojih su dve umrle, objavile su danas Južne vesti.

Kako se navodi, u leskovački sud je 29. jula stigao optužni predlog protiv P. M. iz Petrovca, saopštilo je leskovačko Tužilaštvo, dok Južne vesti saznaju u sudu da je reč o Miroljubu Petroviću, koji je široj javnosti poznat po svojim govorima na mreži Jutjub i rečenici “Ideš pod mač, bato”.

On se tereti za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

“Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pokojni P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Postupak je 2019. godine pokrenut zbog sumnje da se Petrović bavio nadrilekarstvom u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare