U korak sa trendovima u dermatologiji

NIŠ

Niška doktorka Ivana Binić postaje nezaobilazna karika brojnih međunarodnih događaja, simpozijuma, kongresa iz oblasti kožnih bolesti. Poslednjih nekoliko meseci je prošla hiljade i hiljade kilometara sa ciljem da svetske trendove dovede u svoj grad i našu zemlju. Ona je predsednica Asocijacije srpske kozmetske i estetske dermatologije, ASKED Srbija.

                                  Nakon Italije, Estonije, Amerike, Bugarske, nedavno je bila deo vodećeg dermatološkog kongresa u Madridu, u Španiji gde je održala predavanje na sesiji ESCAD, European Society for cosmetic and Aesthetic dermatology. Tema predavanja je bila Percutaneous collagen induction therapy in dermatology.

                                 “Dermatologija se mnogo promenila i stalno napreduje, a moja želja je da pacijentima pružim najbolji tretman i zato je važno da nega kože, briga o nečijoj koži prati svetske trendove. Upravo na svim tim dogadjajima se prate inovacije, dopunjujemo iskustva i po povratku zajedno sa ostalim kolegama iz Srbije uvodimo sve te trendove i našu zemlju visoko pozicioniramo kada je u pitanju dermatologija”,  kaže profesorka Binić.

                       Tokom vikenda će u Beogradu predsedavati kongresom ASKED-a: Dermatologija u estetskoj medicini. Kongres će biti održan 13. i 14.decembra u Hotelu Hayatt, akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta kao Nacionalni kongres sa međunarodnim učešćem i biće održano 19 naučnih predavanja domaćih i stranih dermatologa sa preko 300 učesnika iz ove oblasti medicine.

                       Profesorka dr Ivana Binić je objavila veliki broj stručnih i naučnih radova u referentnim medicinskim časopisima. Načelnica je Klinike za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Niš gde radi više od 30 godina i beleži brojne kliničke uspehe. Profesor je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu od 2005. godine i članica Internacionalne lige dermatologa, Evropskog udruženja kliničkih istraživača (EACR), Evropske akademije dermatovenerologa (EADV), Evropske asocijacije kozmetske i estetske dermatologije (ESCAD), Udruženja dermatovenerologa Srbije, Udruženja Flebologa Srbije. Počasna je članica udruženja makedonskih i bugarskih dermatologa. Predsednica je ASKED-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare