Prekini lanac, reci ne korupciji!

dav

NIŠ

   Više od 200 učenika završnih razreda i njihovih profesora iz srednjih škola sa područja Školske uprave grada Niša prisustvovalo je Anti-korupcijskom času koji je održan u Ekonomskoj školi u Nišu. Pozdravne govore održali su pomoćnica gradonačelnika Grada Niša Marina Kostić i vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije, Roman Prah.

                      Roman Prah, vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije obratio se učesnicima kratkom porukom da je važno da se prekine lanac korupcije i da svako od nas kaže “Reci “ne” korupciji” što je slogan kampanje.

                     Marina Kostić je istakla da je korupcija pošast savremenog doba i ukazala na to koliko je važno preventivno delovati jer je, kako kaže, preventivno i blagovremeno delovanje pola izlečenja.

                      O svim aspektima korupcije, kako da je prepoznaju, kome da prijave, kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave sa učenicima i njihovim nastavnicima razgovarali su tužioci, policajci i sudije koji se svakodnevno bore protiv korupcije, predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije kao i predstavnici nevladinih organizacija Transparentnost Srbija i Pištaljka.

dav

                      Ovaj, treći po redu, edukativni čas organizovan je u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom i deo je kampanje za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

                     Cilj ove kampanje je da se poboljša razumevanje javnosti o temi korupcije kao i razumevanje sistema i mehanizama za borbu i prevenciju korupcije, a poseban značaj dat je edukaciji i informisanju mladih ljudi.

                         Antikorupcijski časovi održani su u Kraljevu, Novom Sadu i Nišu, a naredni će biti održan 17. decembra 2019. u Poljoprivredno-hemijskoj srednjoj školi u Obrenovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare