U dve kovid bolnice u Vranju u septembru od korone preminulo 40 pacijenata

VRANJE

Crni bilans korone nastavljen je i u oktobru. U protekla 24 sata preminule su tre osobe, isto koliko je bilo i po prethodnom preseku. Na osnovu svakodnevnih izveštaja Zdravstvenog centra u Vranju, u ovoj ustanovi je samo u septembru, bitku sa korona virusom izgubilo 40 pacijenata.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije na kovid-19, u petak, su testirane 462 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga.

Korona virusom zaraženo je 150 lica. U Vranju su registrovane 94 pozitivne osobe, Surdulici 20, Vladičinom Hanu 15, Bujanovcu 13, Trgovištu  šest i u Bosilegradu su dva lica novoinficirna.

U Preševu nije zabeležen nov slučaj infekcije korna virusom, prema podacima Gradskog štaba.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 305 pregleda. Prvih je bilo 118.
U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 134 pacijenta sa korona virusom i upalom pluća. Na kiseoničkoj potpori je 67 pacijenata.

Na bolničko lečenje primljeno je sedam pacijenata, otpuštena su četiri, dok su tri bolesnika transportovana za Kruševac.

U Kovid ambulanti za decu pregledano je 91 dete.

Na kovid-19 pozitivan je jedan mališan uzrasta do 7 godina i 10 dece starosti od 7 do 19 godina, saopštio je Zdravstveni centar Vranje.

U petak je u Vranju imunizovano 360 lica iz Srbije i 12 državljana Severne Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare