U BUJANOVCU PRIVREMENI REGISTRACIONI CENTAR ZA IZBEGLICE

BUJANOVAC

Ministar za rad, zapošlajvanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas u Bujanovcu da će privremeni

registracioni centar  u Bujanovcu, koji je obišao,  biti otvoren prema potrebi i da će od davanja naloga do stavljanja u

funkciju biti potrebno “petnaest , pa čak i deset minuta”.

 

“Na ovaj način imaćemo još jedno mesto gde možemo u potpunosti da zadovoljimo sve potrebe migranata i da nastavimo sa politikom registracije svakog migranta koji prolazi kroz našu zemlju”, rekao je Vulin I dodao da će u ovom centru biti deljena  hrana, medicinska zaštita, kao i registracija.

“ To će doprineti izbegavanju velikih gužvi u Preševu kada se odjednom pojavi veliki broj migranata”, rekao je Vulin.

 

 

U centru u Bujanovcu moći će da bude dnevno registrovano do 1.500 migranata, ali će od zime i kiše u njemu moći da se skloni oko 150 ljudi dok traje njihovo evidentiranje.

 

Vulin je rekao  da je objekat u Bujanovcu „veoma uslovan i za zimu“.

 

On je rekao da je tokom popodnevnih sati u Preševu registrovano 3.680 migranata i da se očekuje da se do kraja dana taj broj poveća do 5.000 ljudi.

 

Vulin je istakao da otvaranjem registracionog centra u Bujanovcu pomažemo migrantima da kraće čekaju i da će u Preševu biti izbegnute scene kada je iz Makedonije dolazilo i po 7.000 migranata.

 

“Migrantska kriza je nešto na šta morate da odgovarate dnevno. To jeste i stvar predviđanja, ali i stvar dnevne reakcije”, rekao je Vulin koji je zahvalio donatorima na pomoći oko otvaranja centra u Bujanovcu.

 

Vlada će nastaviti s politikom prilagođavanja migrantskoj krizi, gradnji privremenih kapaciteta i insistiraće da se to ne radi iz budžetskih sredstava, već iz sredstava donatora, rekao je Vulin.

 

On je rekao da  država regluliše prevoz migranata do registracionih centara, da to radi i u Bujanovcu, gde je prevoz regulisan,  kao i do Preševa.

 

“Migrante nigde ne teramo. Oni moraju da prođu registraciju, a da li će posle toga ići negde dalje ili neće to je njihova odluka. Oni svoje karte plaćaju”, dodao je Vulin.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare