ČIJI JE INTERES RUŠENjE CENTRALNOG GRADSKOG PARKA?

 

LESKOVAC

 

Predsednik Udruženja građana „Zdrava planeta Leskovac“ Miodrag Mitić kaže za JUGpress da je nejasno  čiji je interes uništavanje zelenila u ovom gradu i planirano preuredjenje centralnog gradskog parka koje podrazumeva seču drveća i betoniranje.

„Smatramo izuzetno lošim po grad Leskovac plan da se centralni gradski park izmeni tako što će se uništiti postojeći travnjaci, poseći stabla, ukloniti fontana i čitav park uglavnom izbetonirati. Postavlja se i pitanje zakonitosti takve odluke i poštovanja procedure. Pokrenuli smo inicijativu i pokušavamo da utvrdimo da li je bilo javne rasprave koja je neophodna kada je ovakva stvar u pitanju. Pitamo zašto treba da se uništi zelenilo koje je u najužem gradskom centru i koje predstavlja pluća grada. Postavljamo pitanje i u čijem je to interesu? pita Mitić.

Aktivisti ove organizacije  više od mesec dana pokušavaju da stupe u kontakt sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem  i da direktno od njega dobiju odgovore na ova i još neka pitanja ali se , kažu “ uvek ispreče neke „važne i neodložne“ obaveze” gradonačelnika.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare