U akciji „Koce zauvek“ prikupljena 131 jedinica krvi

VRANJE

 

U prostorijama crkve Uspenje Presvete Bogorodice u naselju Sobina u Vranju je organizovana dobrovoljna akcija krvi pod sloganom „Koce zauvek“ u kojoj je prikupljena 131 jedinica krvi.

Ovu humanitranu akciju  od 2014. godine organizuje Blagoje Kocić, dugogodišnji davalac krvi i penzionisani policajac u znak sećanja na svog prerano preminulog sina, Nemanju, maturanta Medicinske škole.

„Kako bi sačuvali uspomenu na našeg sina moja porodica je odlučila da organizuje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovo je treća godina i uvek privuče veliki broj humanih ljudi. U prethodne dve godine prikupili smo 600 jedinica. Na taj način pomažemo onima kojima je pomoć neophodna“, kaže Kocić.

Među dobrovoljnim davaocima je i Sreten Anđelković, koji je 110 puta dao dragocenu tečnost i skoro da nema humanitarne akcije u kojoj nije učestvovao. Njegov motiv je, kaže, humanost i pomoć drugima.

Dr Predrag Đorđević načelnik Zavoda za transfuziju u Nišu izjavio je da su jako male stabilne rezerve krvi.

 

vranje-krv-3 vranje-krv-1 vranje-krv-2

„ Kad bi se u isto vreme pojavilo dvoje-troje  onih  kojima je potrebna krv bili bi u škripcu. Ali kad vidim ovu sliku ovde i ove ljude ja se ne brinem jer znam da će sve biti u redu“, rekao je dr Đorđević.

Pozivu da daju dragocenu tečnost, pored porodice Kocić, njihove rodbine i prijatelja, odazvali su se pripadnici policije iz Vranja i Preševa, vojnici 4.brigade Kopnene vojske Srbije.

Akcija je organizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu.

 

Osim akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, prikupljen je i novac za kupovinu praška za pranje za Vranjsko porodilište kao i polovna garderoba koja će biti donirana Dobrotvornom fondu „Justin ćelijski i Vranjski“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare