TRIDESET STUDENATA NA PRAKSI

LESKOVAC

 

Trideset studenata i studentkinja  Visoke poslovne škole u Leskovcu danas je započelo  stručnu praksu u nekom od javnih preduzeća ili gradskih uprava.

Ova praksa  se odvija na  osnovu Memoranduma o saradnji, koji je potpisan između grada Leskovca, Visoke poslovne škole strukovnih studija i Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Leskovcu.

Grad Leskovac nastavlja saradnju sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija, kako bi mladim ljudima koji se u njoj školuju omogućio što kvalitetnije obrazovanje i bolju budućnost, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Obavljanje stručne prakse jedan je od važnih preduslova za dalje profesinalno angažovanje. Drugu godinu zaredom omogućavamo studentima Visoke poslovne škole da steknu neophodna praktična znanja i veštine pre svega u leskovačkim gradskim upravama, u javnim i javno-komunalnim preduzećima“, rekao je Cvetanović.

U naredna tri meseca tridesetak studenata stručnu praksu obavljaće u nekom od sledećih organa grada: Gradskoj upravi za finansije, Upravi za javne nabavke, upravi za poslove gradske Skupštine i poslove Gradskog veća, JP „Dom“, JKP „Toplana“, JKP „Vodovod“, Direkciji za urbanizam i izgradnju, Agenciji za lokalni ekonomski razvoj i Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Leskovac.

„Iskustva koja su naši studenti imali prošle godine u obavljanju stručne prakse u javnom sektoru su izuzetna, oni su veoma zadovoljni, a na osnovu preporuka koje su dobili od poslodavaca to zadovoljstvo je obostrano. Ove godine za obavljanje stručne prakse u javnom sektoru prijavilo se stotinak studenata, i ja sam sigurna da će oni svoje zadatke obavljati na najbolji i najkvalitetniji način i da će steći prava saznanja iz oblasti kojima se bave, rekla je Marjanović i naglasila da je pozitivno to što je gradska vlast shvatila značaj dualnog obrazovanja koje se u ovoj školi uveliko primenjuje“ . rekla je direktorka  Visoke poslovne škole škole Milena Marjanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare