STRUČNA PRAKSA ZA DVANAEST STUDENATA

 

LESKOVAC

U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja od  danas je dvanaest studenata započelo stručnu praksu koju realizuju  grad Leskovac preko  Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Studentima koji su završili školovanje u sali Skupštine grada danas su uručeni ugovori o obavljanju stručne prakse.

„Treću godinu zaredom Leskovac preko ALER-a uz tehničku poršku NSZ-a realizuje program stručna praksa za studente sa prosekom preko 9“, rekao danas gradonačelnik  Leskovca Goran Cvetanović.

On je dodao da će mladi ljudi,koji su u svom školovanju postigli odlične rezultate,  u narednih godinu dana sticati praktično znanje u nekom od preduzeća ili u nekoj od graskih uprava, za šta će primati simboličnu novčanu naknadu od 20.000 dinara.

„Za sprovođenje ove mere akcionog plana zapošljavanja grad je izdvoji 2 miliona i 800 hiljada dinara. Stručna praksa za studente sa prosekom preko 9 višestruko je korisna. Pre svega ovo je način da mladi svoje teoretsko znanje koje su stekli tokom studiranja implementiraju u praksi, dođu do dragocenog radnog iskustva i na taj način sigurno dobiju prednost na tržištu rada. Ova mera značajna je i za poslodavce jer u svom timu primaju mlade ljude pune energije,  teoretskog znanja i poleta“, dodao je  Cvetanović.

Studenti će stručnu praksu obavljati u Gradskoj upravi za finansije, Višem javnom tužilaštvu i Osnovnom sudu, na Tehnološkom fakultetu, studiju „Sunce“, „Stanković inženjeringu“ i osnovnoj školi „Svetozar Marković.

Realizacija mere „stručna praksa“ biće nastavljena i u buduće, a za ovu namenu je u bužetu za 2016. godinu izdvojeno 3 miliona dinara.

A oni koji se dokažu tamo gde obavljaju stručnu praksu, imaće mogućnosti i da se zaposle, dodao je  Cvetanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare