Trgovinsko-ugostiteljska škola se predstavila osmacima

LESKOVAC

Dan otvorenih vrata Trgovinsko-ugostiteljske škole pružio je priliku osmacima za virtuelni turistički obilazak škole.

Učenici su, za tu priliku, obilazili posebno osmišljene učionice.

U njima su  prezentovani jezici koji se izučavaju u školi kao i države iz kojih jezici dolaze.

Čitav događaj je interaktivan, sa dosta igrica, takmičenja i gastronomskih specijaliteta.
Jelena Ristić, profesorka  engleskog jezika, kaže da je ideja bila da ove godine cela akcija bude potpuno drugačija nego do sada.
„Svim osmacima, budućim srednješkolcima, predstavili smo obrazovne profile naše škole kroz strane jezike koji se izučavaju u našoj školi. Mi smo jedina srednja stručna škola u gradu koja učenicima nudi pet stranih jezika kao obavezni preedmet, plus kineski koji je fakultativni. Sama prezentacija profila je zamišljena kao jedno putovanje kroz sve države kojima se govore određeni jezici, kroz turističku ponudu i gastronomiju tih država, kao i predstavljanje valuta tih zemalja… Svaki štand ima i određeni kviz koji će stimulisati osmake da se oprobaju i dobiju neke prigodne nagrade.“
Polovina obrazovnih profila Trgovinsko-ugostiteljske škole ima po dva strana jezika, gde je engleski obavezan, a u zavisnosti od toga šta su deca učila u osnovnoj školi, tu su i francuski, nemački, italijanski ili ruski. Osam osnovnih škola se odazvalo na poziv Trgovinsko-ugostiteljske škole i dovelo svoje učenike završnog razreda u posetu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare