Dodeljene diplome novoj generaciji studenata koji su završili po Bolonji

VRANJE

Visoka škola primenjenih strukovnih studija u Vranju dodelila je diplome osmoj generaciji studenata koji su završili po Bolonjskom procesu.

„Prethodne školske godine diplomiralo je 128 studenata, što govori  da je ova obrazovna ustanova pored surove tržišne konkurencije uspela da opstane, poboljša i dokaže svoj kvalitet rada.Visoka škola primenjenih strukovnih studija u Vranju je među prvima u Pčinjskom okrugu počela sa uvođenjem dualnog obrazovanja, kao ključnog segmenta strategije visokog obrazovanja“, kaže direktorka Svetlana Trajković.

Kompanija „Top sofa“ uspostavila je saradnju sa Visokom školom primenjenih strukovnih studija u vidu uključivanja studenata u obuke u okviru Trening centra, rekla je menadžer logistike u preduzeću „Top sofa“, Maja Janjević Siviero

„Trening centar je način da se povežu svet rada i svet obrazovanja sa ciljem kontinuirane edukacije mladih ljudi i stručne primene praktičnih veština, a samim tim lakšeg i bržeg zapošljavanja u našim pogonima“, istakla je Siviero.

Na svečanosti je govorio i genaralni direktor Kompanije BAT za centralnu Evropu, Ričard Vrenderberg.

„Naša komanija nastoji da učestvuje u programima razvoja kadrova i njihove obuke u Vranju. Nakon privatizacije Duvanske industrije Vranje sa ovom školom smo zaključili ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji je imao za cilj investiranje u razvoj talenata iz ove škole. Do sada smo uložili 150.000 evra u razvoj škole. Pored toga pružili smo i praktično obrazovanje za 15 najboljih studenata. Neki od njih su već u našoj kompaniji“, rekao je Vrenderberg.

Ova obrazovna ustanova aktivno je učestvovala u brojnim projektima Evropske unije.

Visoka škola primenjenih strukovnih studija u Vranju osnovana je pre 43. godine

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare