Tresao se Leskovac od ekplozije u trafo stanici i ništa

LESKOVAC

Leskovac se tresao od eksplozije u trafo stanici u Bulevaru Nikole Paćića, i bukvalno i u prenosnom smislu a pola grada je ostalo i bez struje.

Skoro nedelju dana kasnije taj događaj kao da nikome nije ni važan.

U EPS-u ne odgovaraju na pitanje koji je uzrok eksplozije i šta se, zapravo, desilo već ponavljaju ono što svi , zapravo, znaju a mediji već objavili a u Osnovnom tužilaštvu kažu da još uvek nisu odlučili da li će da pokrenu istragu pov odom ovog događaja.

Trafo stanica, koja je eksplodirala, se nalazi u sred gusto naseljenog dela Leskovca a u njenoj blizini je i benzinska pumpa.

Posle eksplozije je buknula i vatra.

Za EPS, sudeći bar prema njihovim odgovorima poslatim iz Beograda , to nije neki naročiti razlog da se “cimaju” i istražuju uzrok eksplozije.

Na naše pitanje koji je uzrok eksplozije i konstatacije da je u Leskovcu bilo nekoliko takvih eksplozija u poslednje vreme i pitanje koji su razlozi za to , ne odgovaraju.

Nismo dobili odgovor ni na pitanje da li je tačno da je na trafo stanici, gde se pre nekoliko dana dogodila eksplozija, nedavno vršen remont?

Umesto toga, stiglo je ovo.

“U petak 15.04 oko 21 čas došlo je do havarije na naponskom transformatoru u TS 110/10 KV Leskovac 4 u širem centru Leskovca. Havarija se dogodila u 110 KV izvodnom polju prema TS Niš 15 što je dovelo do ispada i izvoda prema TS Leskovac 2 i TS Leskovac 4. Napajanje iz TS Leskovac 6 normalizovano je nakon pola sata a napajanje iz TS Leskovac 4, nakon intervencije stručnih službi Ogranka Leskovac, normalizovano je oko 2 sata posle ponoći kada su svi korisnici sistema dobili uredno napajanje”.

Slični kvarovi nisu tako česta pojava, tvrdi se u odgovoru.

U potpisu ELEKTRODISTRIBUCIJA SRBIJE, Sektor za odnose sa javnošću.

Nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja, biće doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka, navodi se u odgovoru iz Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.

To , praktično, znači da tužilaštvo još nije donelo odluku o pokretanju istrage o ovom događaju

“Od strane Policijske uprave Leskovac tužilaštvu su dostavljeni spisi predmeta sačinjeni povodom prijave događaja, eksplozije na trafo stanici u Bulevaru Nikole Pašića, kod benzinske pumpe “Zoljevo promet”. Nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja, biće doneta odgovarajuća javnotužilačka odluka”, navodi se u saopštenju koje potpisuje portparolka Osnovnog javnog tužilaštva Marina Kecojević.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
EPS
EPS
2 godine pre

Sta gradjani mogu izvesno da ocekuju u EPS-u?
1.Najvece zarade

2.Najveci sindikalni provod po inostranstvu

3. Placene banje zaposlenima

4. Najveci regres, otrpemnine, jubilarne nagrade, i PENZIJE. Kafe kuvarice i cistacice imaju vece penzije od inzenjera, lekara a i od onih koji su bili na odgovornim funkcijama u drugim institucijama i obezbefjivali zaradu za sve zaposlene.

Inženjer
Inženjer
2 godine pre

Havarije u trafostanicama su retka (ali nažalost realna) pojava, i to se dešava svuda, pa i u najrazvijenijim zemljama sveta… Razlog za to nije niti politički, niti finansijski, niti sociološki, ni kadrovski – jednostavno, još uvek nije napravljen 100% bezbedan transformator.
Zato, bavite se onim za šta ste se školovali i pustite inženjere i tehničare da na miru rade svoj posao.

Inženjer
Inženjer
2 godine pre
Odgovori  Jugpress

A drugo je pitanje blizina benzinske stanice… Tu bi možda neko iz vlasti mogao da prokomentariše nešto, jer to tako jednostavno ne sme da bude…

Goran
Goran
2 godine pre

Kako ne kapirate da je ruska raketa greškom padnala u Leskovac

Cax
Cax
2 godine pre

Nista neobicno. Eps je drzavabu drzavi. Nego, da li Jugpress moze da uslika i objavi sledecu vest. Naime, lokalni privatnik stolarija Vip je stavila reklamu veliku metar kvadratni na banderi pored Lidl marketa?! Bukvalno Autobusi i kamioni ne mogu da prodju ulicom, trakom ulice kralja Petra Prvog vec moraju da je zaobilaze. To je bandera preko puta Dzunic Apoteke, kod Duvanske. Sramotabkoja bahatost i osionost tog privatnika ili sta je vec., ma ko bio u pitanju. Hvala unapred redakciji Jugpresa.