Toplana : Dobra i loša vest

NIŠ

Gradska Toplana, kako je nedavno i obećao direktor ovog javnog preduzeća uvešće celodnevni režim grejanja. Republički hidrometeorološki zavod najavio je  da će u toku noći spoljna temperatura vazduha biti ispod  -5° C,  pa će svi toplotni izvori, toplane i kotlarnice,  JKP „Gradska toplana“ Niš preći na dvadesetčetvoročasovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije.

“ Pored pružanja konfora građanima imamo za cilj da vrši zaštitu sistema daljinskog grejanja, kao i zaštitu od smrzavanja vodovodnih i elektro instalacija u stambenim i poslovnim objektima. “, kaže Darko Pejčić, tehnički direktor Toplane

Ovakav režim rada trajaće do 20. decembra do 22.00h.

On je rekao da nema krupnijih kvarova na sistemu.  Dnevno se 20 do 30 potrošača javi sa primedbom ili zahtevom za popravku a primedbe na kvalitet grejanja nema.

Građani su bili iznenađeni kada su videli na računu da je varijabilni deo za daljinsko grejanje za prethodni mesec, uvećan je za oko 10%. O tome nije odlučivalo Gradsko veće a ni građani nisu obavešteni oposkupljenju. Nadzorni odbor navodi da je cena gasa za 12,69% viša u odnosu na nultu cenu, a mazuta za 11,17%.

Pejčić je rekao da je cena grejanja u varijabilnom delu poskupela dok je fiksni deo ostao isti.

“ Cena varijabilnog  dela poskupela je sa 5,40 na 6, 04 dinara po kilovat satu a razlog je povećanje cene gasa od dobavljača Jugorazgasa, tako da je Toplana u skladu sa metodologijom rada morala da podigne cenu po kilovat satu”,  rekao je Pejćić koji je objasnio da Toplana od promene cena varijabilnog dela nema nikakvu zaradu. Istovremeno kaže da ukoliko dođe do smanjenja cena gasa na svetskom tržištu Toplana će smanjiti cenu varijabilnog dela. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare