Tamara Milenković Kerković i Andrej Mitić iz Dveri Niš na Forumu konzervativnih partija u rumunskom Parlamentu

NIŠ
Na poziv Alijanse za ujedinjenje Rumuna (AUR), konzervativne rumunske parlamentarne stranke, delegacija Srpskog pokreta Dveri u sastavu potpredsednik prof. dr Tamara Milenković Kerković i Internacionalni sekretar dr Andrej Mitić, učestvovali su 19. februara na međunarodnim Forumu u Bukureštu, pod nazivom „Premoć nacionalnih ustava nad evropskom birokratijom“.


“Domaćin Foruma, koji je održan u rumunskom nacionalnom Parlamentu, bio je predsednik AUR g. Đorđe Simion, a okupljeni su bili predstavnici nacionalnih i konzervativnih partija iz čitave Evrope, poput francuskog Nacionalnog fronta, belgijskog Vlams Belang, holandskog Foruma za demokratiju, poljske partije Prava i pravda i mnogi drugi.
Srpskom pokretu Dveri je ukazana velika čast da naš potpredsednik bude član Prezidijuma foruma i bude uvodničar plenarnog dela, zajedno sa jednim od lidera Nacionalnog Fronta Tijeri Marijanijem i samim predsednikom AUR-a Đorđem Simionom.


Tamara Milenković Kerković je govorila o Novom srpskom konzervativizmu u novoj Evropi i ukazala na tradicionalne vrednosti porodice, hrišćanske vere, nacije i države koje su ugrožene procesima dehumanizacije, desuverenizacije i desocijalizacije i naglasila značaj povezivanja i saradnje novih evropskih konzervativnih partija.
Dr Andrej Mitić je u svom obraćanju naglasio mogućnosti koje se otvaraju u novom postliberalnom svetu i značaj Srbije i Dveri kao subjekata nove konzervativne evropske agende.
Forum je bio izuzetna prilika za okupljanje i saradnju vodećih nacionalnih konzervativnih partija iz cele Evrope, sa kojima Dveri dele porodične, hrišćanske, nacionalne i patriotske vrednosti.
Delegacija Dveri uspostavila je čvrste veze sa rukovodstvom i poslanicima domaćina, rumunske partije AUR, koja je samo nakon 2 godine od osnivanja uspela da osvoji 9% glasova i osvoji 45 mandata u rumunskom Parlamentu.
Put koji su prošle brojne evropske konzervativne i nacionalne partije pokazuje da vreme Dveri i vrednosti koje nose u Srbiji dolazi i da su Dveri prepoznate i dobrodošle u ovu porodicu partija koje će graditi novu Evropu nacija”, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare