Sutra počinje Forum naprednih tehnologija

NIS

 

Sutra u Nišu počinje Četvrti Forum naprednih tehnologija i trajaće do  do 8. novembra .

Cilj privredno naučnog okupljanja je prezentacija privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala Niša u oblasti naprednih tehnologija.

Ppaneli, koji će se održavati sva tri dana, treba da pokažu šta su trendovi u oblasti digitalizacije, gde su Niš i Srbija trenutno pozicionirani, ali i da ohrabre kompanije da koriste visokotehnološka rešenja u svom poslovanju.

Forum se organizuje paralelno sa 8. ICT FORUMOM, Niškim savetovanjem ekonomista Srbije, a u okviru foruma biće orgaizovan i tradicionalni Sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orjentacije. Takođe, forum će pratiti i izložba Niš, grad elektronike kroz vreme, predstavljanje monografije Niš – grad naprednih tehnologija, kao i tradicionalna dodela nagrada u oblasti naprednih tehnologija za najuspešniju kompaniju, najboljim studentima i mladim preduzetnicima iz ove oblasti.

Nagrada za najuspešnijeg stručnjaka u regionu u oblasti naprednih tehnologija posthumno će biti dodeljena profesoru Goranu Đorđeviću za doprinos razvoju naprednih tehnologija.

Forum organizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (Grad Niš), u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare