Nina Stanisavljevic postavila 21 nacionalni rekord, plivacima Dubocice 32 medalje

dav

LESKOVAC

Na ovogodišnjem Kup-u Zrenjanina u plivanju, koji važi za jedan od najprestižnijih mitinga u regionu, učestvovalo je skoro 500 plivača iz 61 kluba iz Srbije, Rusije, Alžira, Turske, Mađarske, Italije, Slovenije, BiH, Makedonije, Bugarske, Grčke, Rumunije i Sirije.

Desetoro plivača Dubočice je naprosto briljiralo u trkama i u ovakvoj konkurenciji su uspeli da osvoje treće mesto u ukupnom plasmanu, osvojivši čak 32 medalje, od toga 10 zlatnih, 12 srebrnih i 10 bronzanih. Najbolja srpska juniorka, Nina Stanisavljević je i ovog puta bila najuspešnija, osvojivši 13 medalja i oborivši pritom 21 nacionalni rekord Srbije za devojčice od 14 do 18 godina u više disciplina.

dav

I ostali plivači Dubočice su bili na visini zadatka, pa je tako u Leskovac Bratislav Pešić doneo 4 medalje, Marija Pešić 6 medalja, Uroš Stefanović i Đorđe Stanković po dve, dok je Nikola Milenović osvojio jednu medalju. Juniorska muška štafeta Dubočice je bila zlatna, dok su u apsolutnoj kategoriji bili srebrni i bronzani po jednom.

„Ova sjajna deca su pravi ambasadori grada Leskovca, čije se ime pominje sa velikim respektom gde god se pojave naši plivači“ kažu treneri Dušan Veličković i Milan Stojilković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare