Štrajk upozorenja vlasnika lokala u Podzemnom prolazu

NIŠ

 Vlasnici lokala u Podzemnom prolazu započeli su štrajk upozorenja zbog, kako kažu, sve većeg pritiska Poreske inspekcije. Lokali će biti zatvoreni svakog dana od 9 do 10,30 časova dok se ne pronađe adekvatno rešenje za njihov problem. Oni su pre nekoliko dana protestovali i ispred Gradske kuće zahtevajući sastanak sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Ona ih je primila i upoznala se sa problemom koji imaju i kazala da će njihov problem biti uzet u razmatranje.

                                   Vlasnici lokala ističu da više ne mogu da podnesu represiju koju trpe od inspekcije.Inače, u Podzemnom prolazu ima oko 500 lokala koje uglavnom druže supružnici pa je to jedini izvor njihovih prihoda kojim izdržavaju porodice i školuju decu. Ukoliko se nastavi sa kažnjavanjem za sitnice i zatvaranja lokala na 15 ili mesec dana mnoge porodice ostaće bez prihoda.

                                  „Kažnjavaju nas za svaku sitnicu pa i za 120 dinara viška u kasi. Vlasnike kafića kažnjavaju i zbog  manjka dve flašice gaziranog pića“, kažu vlasnici lokala i dodaju:

                                 „ Obratili nadležnima u potrazi za rešenjem probelma, ali oni samo prebacuju odgovornost jedni sa drugih. Rešenja nema na pomolu pa smo odlučili da u petak započnemo štrajk upozorenja. Od 9 do 10,30 časova ne otvaramo radnje i tako će biti do daljnjeg odnosno dok se kontrola inspekcije ne podvede pod normalne okvire“, kaže jedan od vlasnika lokala.

                               Dodaju i da će, ako budu primorana da  zatvore lokale i zaposleni odtati bez posla, a to nikome ne odgovara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare