STOMATOLOGIJA NEMA VIŠKA ZAPOSLENIH

LESKOVAC

 

Najnoviji, treći ovogodišnji broj Nove Naše reči piše o radu stomatološke službe leskovačkog Doma zdravlja i prenosi izjavu nadležnih da na stomatologiji nema viška zaposlenih. Na ime zaostalih plata i otpremnina isplaćeno je 111 miliona dinara, račun Doma zdravlja u blokadi je 190 miliona, dok je za tri godine smanjen broj zaposlenih na nedoređeno vreme u ovoj ustanovi za 178. Zbog čega pacijetni i dalje zube moraju da snimaju u privatnim ordinacijama, pročitajte u Novoj Našoj reči.

Za treći ovogodišnji broj Nove Naše reči govori menadžer evropskog Progresa Grem Tindal, o dosadašnjim iskustvima na programima i planovima, o projektima koji su realizovani i njihovom uticaju na poboljšanje životnog standarda, o tome šta se dešava sa „Zelenom zonom“, i da li zemljište može da se poklanja stranim investitorimam, kako to čini lokalna vlast u Leskovcu. Tindal govori i o planovima evropskog Progresa, kao i o tome kako su gradovi i opštine u Srbiji prihvatili takozvano programsko budžetiranje.

Nova Naša reč donosi još jedan intervju, sa načelnicom Gradske uprave za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Jasminkom Milenković, koja govori o primeni Zakona o ozakonjenju, o tome da je u Leskovcu rešeno 30 zahteva, odnosno legalizacija, o razlozima zbog kojih je ogroman broj predmeta iz ranijih godina  nerešen i drugim pitanjima vezanim za primenu ovog zakona i legalizaciju.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća, na kojoj je doneta odluka o raspisivanju konkursa za projektno finansiranje u oblasti sporta i fizičke kulture, socijalne zaštite, kulture i javnog informisanja, sprovođenju racionalizacije u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, pokretanju postupka likvidacije Radio Leskovca i drugim pitanjima.

Zahvaljujući potpisivanju ugovora između grada, ALER-a i Ustanove za odrasle i starije, u narednih osam meseci devet gerontodomaćica pružaće besplatnu pomoć starijim i usamljenim osobama sa teritorije grada. Nova Naša reč piše o završetku radova na dogradnji Doma učenika i studenata, o tome koje sve pogodnosti korisnici dobijaju sa ovom investicijom, kao i o pripremama za održavanje ovogodišnje Domijade.

Leskovački nedeljnik prati kako su protekle Svetosavske svečanosti, piše o tome kako je na prigodnoj svečanosti u Narodnom muzeju grad nagradio 250 najboljih studenata i učenika, kao i o svečanoj dodeli diploma na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija. Čitaoci mogu pročitati i šta je rečeno u Zavodu za javno zdravlje povodom obeležavanja Evropske nedelje borbe protiv raka grlića materice, kao i aktuelnim zbivanjima u kulturi.

U okviru serijala „Leskovčani beogradske dijaspore“, prof. dr Žarko Spasić u ovom broju piše o doktorki medicinskih nauka Dušanki Milošević.

Pored ostalih dešavanja u sportu, Nova Naša reč donosi priču o dobitniku nagrade Sportskog saveza, poznatom leskovačkom rukometašu Ljubomiru Dunđeroviću.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
gile
gile
8 godine pre

Zasto su onda neki dobili otkaz? Da li to ova vlast opet obmanjuje narod?