EVROPSKA NEDELJA STARTAPA 2016 – LESKOVAC

LESKOVAC

 

Udruženje preduzetnika grada Leskovca i predsednica Olivera Jović kao lokalna liderka- zvanični su koorganizatori Evropske nedelje startapa (Startup Europe Week 2016) u Leskovcu, saopstenje.

 

*Evropska nedelja startapa je događaj koji se po prvi put organizuje u Evropi uz učešće i podršku Evropske Komisije. Od 1. do 5. februara 2016. Partneri Evropske nedelje startapa širom Evrope predstaviće svoje gradove i regione, kao i sve relevantne i reprezentativne inicijative koje su razvijene ili se razvijaju u lokalnim ekosistemima.

Ovo je do sada najveći preduzetnički događaj ikada organizovan u Evropi, sa mini-događajima koji će se simultano odigravati u preko 220 evropskih gradova. Leskovac je jedini grad u Srbiji (van Beograda) koji će predstaviti svoje preduzetnike i lokalni ekosistem Evropskoj zajednici , i koji će zajedno sa gradovima iz drugih evropskih regiona u budućnosti aktivno učestvovati u formulisanju i realizaciji politika koje se tiču

Ideja koja stoji iza je jednostavna: promovisati regionalne resurse koji su trenutno dostupni preduzetnicima širom Evrope. Koristi se pristup “odozdo nagore”– koji se trenutno fokusira isključivo na lokalno dostupnu podršku preduzetnicima. Ono što želimo jeste da svi postojeći i potencijalni preduzetnici u Evropi imaju informacije o tome šta im se nudi, koje pogodnosti imaju u svom okruženju i da na taj način nemaju osećaj izolovanosti, pogotovu ukoliko ne posluju u nekom velikom gradu.

Kako bi smo promovisali ovu ideju tokom Evropske nedelje startapa, lokalnim vlastima i institucijama pruža se mogućnost da predstave preduzetnicima ono što nude, ali i da obrazlože šta je to što ih eventualno sprečava da budu od pomoći preduzetničkoj zajednici. Igor Tasić, koji upravlja ovim projektom, smatra da se ovakav pristup savršeno uklapa u trenutnu inicijativu Evropske Komisije – podsticanje rasta putem jačanja poslovnog okruženja, posebno radi stimulisanja novih radnih mesta širom Evrope (to je ono što preduzetnici rade) ali takođe i ujedinjenje Evropskih regiona, tako da realne preduzetničke mreže razmenjuju međusobno najbolje prakse i potpomažu jačanje preduzetnilkog sektora*, navodi se u saopstenju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare