Stojiljković: Vođa želi da se “otarasi” medija, sem ako to nisu držači mikrofona

BEOGRAD

(N1)

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost prof. dr Zoran Stojiljković izjavio je da populistički režimi ne trpe pluralizam, već vođa želi da se “otarasi” medija, osim ako to nisu “držači mikrofona” koji ne postavljaju pitanja.

Situacija je jako teška, iskoristimo ove razgovore da se međusobno povežemo i umrežimo, rekao je Stojiljković na Medijskom forumu, ukazujući na stanje sa medijima i demokratijom u Srbiji.

On je je posebno upozorio na prekarni rad u medijima, tako da su mu prilike bile potpuno jasne kad su novinari objasnili da moraju da rade više “tezgi” da bi mogli normalno da žive. Govoreći o važnosti medija, Stojiljković je podsetio da oni više nisu dodatak demokratiji već “konstitutivni” deo moderne demokratije. 

“Stuktura vlasništva, tansparentnost ili ne, uticaj oglašivača, aranžmani sa konkursima kojim se finansiraju mediji u lokalnim samoupravama je nešto što govori o mogućnostima da mediji budu samostalni ili o razvijenom, razornom političkom klijentilizmu i korupciji”, rekao je Stojiljković. 

Prema njegovim rečima, vlast kontroliše i socijalne mreže, jer ih je prekrila “botovima” i “preuzima, okupira različite mreže i deluje vrlo efikasno”. 

“Prilike sa socijalim mrežama nisu ni malo optimističke kako je moglo da izgleda kada su se pojavile pre desetak godina”, zaključio je Stojiljković.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Džeremaja Jeremija
Džeremaja Jeremija
4 godine pre

I ovaj “Nezavisnost” je cvećka nad cvećkama.