Stiže li još jedna fabrika sa prljavom tehnologijom i malim platama u Leskovac?

LESKOVAC
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas u prisustvu saradnika i predstavnika Razvojne agencije Srbije, održao radni sastanak sa delegacijom kineske firme TH Magnetics na čelu sa generalnim menadžerom ispostave u Evropi Majklom Hervigom, objavljeno je na sajtu grada?

” Povod ovog sastanka je namera investitora da pokrene prvi proizvodni pogon van matične države.

TH Magnetics se uspešno bavi proizvodnjom magneta za elektromotore i proizvode široke potrošnje poput mobilnih telefina, kompjutera, klime, tablete. Kako je izneto na sastanku Leskovac je ušao u uži izbor zbog dobrog položaja i odlične poslovne klime. Na sastanku su razmatrane mogućnosti koje Leskovac nudi, potencijalna lokacija za realizaciju projekta, infrastrukturne mogućnosti i uslovi poslovanja.

Nakon sastanka predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca su potencijalnom investitoru pokazali lokacije koje zadovoljavaju postavljene kriterijume. TH Magnetics, jedna od vodećih svetskih dobavljača magneta za najveće proizvođače automobila, ima u planu da u novi proizvodni pogon uloži 200 miliona evra. Do kraja investicionog perioda, u ovom proizvodnom pogonu radiće skoro 900 ljudi.

Naredni sastanak zakazan je za započetak septembra, kada bi investitor trebalo da donese konačnu odluku o izboru grada u kojem će sledeće godine početi izgradnju pogona koji će sa radom početi 2024. godine”, navodi se u objavi na sajtu grada.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan Blagojevic
Milan Blagojevic
1 godina pre

Super, jedna se zatvara, oduzila pola subvencije uzete od drzave.za pola koga briga, to je Elrad u Vlasotincu. Bice radne snage ohoho, putuj Srbijo i sanjaj evropski san, ipak ti je bolje bilo medju sljivama …

Gojko
Gojko
1 godina pre

Treba voditi racuna na to da leskovac lezi na jezeru pijace vode koja je dragocena u vremenima koja dolaze.Voda postaje goruci problem u svetu pa je treba cuvati.Ako je prljava tehnologija mozda i nije pametno da se fabrika pozicionira u leskovcu.

Vlada
Vlada
1 godina pre

Koje su to fabrike da prljavom tehnologijom dosle u Leskovac?

Cax
Cax
1 godina pre

Vece su nego u Zlatan Trag! E tako gospodjo.