Stiglo nepotpisano saopštenje iz leskovačkog pozorišta, važnije im što je otpušteni glumac iz Kukulovca nego poštovanje zakona

LESKOVAC

Povodom konferencije za medije koju je juče održao glumac leskovačkog Narodnog pozorišta Nenad Mitrović i na kojoj je govorio o sudskim presudama vezanim za otkaz koji je dobio u pozorištu, iz ove ustanove je stiglo nepotpisano saopštenje u kome je uočljivo da najvažnijim smatraju činjenicu da je Mitrović iz sela Kukulovce a ne poštovanje zakona.

U ovom nepotpisanom saopštenju se tako opet krši zako, onaj o zabrani diskriminacije po bilo kom osnovu .

Uz pretpsoavku da iza ovog saopštenja sdtioji aktuleni vd direktor Dragan Marjanović, koji je kadar gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i SNS, postavlja se pitanje da li ovakav način obraćanja Mitroviću ili bilo kome ko nije “gradski lik” ( što reče jedan član Gradskog veća na sednici Skupštine grada) podržavaju Cvetanović i stranka.

Nepotpisano saopštenje u celosti prenosimo:

“Mitrović Nenad iz Kukulovca je sa Narodnim pozorištem u Leskovcu zasnovao radni odnos na određeno vreme po Ugovoru od radu broj 130, od dana 28.02.2018. godine. Pomenuti radni odnos je ugovoren na određeno vreme do 31.03.2018. godine. Pre isteka trajanja radnog odnosa Mitović Nenadu je dana 19.03.2018. godine otkazan navedeni ugovor o radu zbog nepoštovanja radne discipline, imajući u vidu da se isti nije pojavio na radnom mestu u periodu od 13.03.2018. godine do 19.03.2018. godine, niti je u zakonskom roku dostavio dokaz o nastupanju privremene sprečenosti za rad zaposlenog, zbog čega je čak došlo i do otkazivanja nekoliko zakazanih predstava u kojim je imenovini Nenad igrao kao glumac, čime su se stekli zakonski uslovi za otkaz Ugovora o radu, te je Narodno pozorište Leskovac donelo Rešenje o otkazu Ugovora o radu broj 153 od dana 19.03.2018. godine.

Nakon donošenja rešenja o otkazu Ugovora o radu, Mitrović Nenad je pokrenuo parnični postupak pred Osnovnim sudom u Leskovcu radi utvrđivanja da je rešenje o otkazu ugovora o radu nezakonito. Istom tužbom Mitrović Nenad je zahtevao od suda da utvrdi da je radni odnos na određeno vreme prerastao u radni odnos na neodređeno vreme.

Povodom podnete tužbe doneta je pravnosnažna presuda P1.br.265/2022 od dana 14.07.2022. godine, koja je preinačena presudom Apelacionog suda u Nišu Gž.br.4112 od dana 30.11.2022. godine, kojom je delimično usvojen tužbeni zahtev tužioca te utvrđeno da je rešenje o otkazu ugovora o radu nezakonito. Međutim, Narodno pozorište ovom presudom nije obavezano da zaposlenog vrati na rad, imajući u vidu da je u međuvremenu isteklo vreme trajanje radnog odnosa koji je bio oročen na 31.03.2018. godine. Istom presudom pravnosnažno je odbijen kao neosnovan tužbeni zahtev tužioca Mitrović Nenada iz Kukulovca kojim je zahtevao od suda utvrđenje da je njegov radni odnos na određeno vreme prerastao u radni odnos na neodređeno vreme.

Imajući u vidu sve napred navedeno, potpuno su neosnovani i neistiniti navodi da Narodno pozorište ne poštuje sudsku odluku te da odbija da Mitrović Nenada iz Kukulovca vrati na rad, budući da Narodno pozorište Leskovac na takvu činidbu uopšte nije obavezano, te za istu ne postoji uopšte pravni osnov. Mitrović Nenad je taj koji ne poštuje navedene odluke suda i iste svesno pogrešno interpretira i tumači u javnosti, čime široku javnost dovodi u zabludu i time ne samo da ugrožava interese Narodnog pozorišta Leskovac već i zadire u nezavisnost pravosudnih organa.

Narodno pozorište Leskovac se povodom ovog postupka više neće oglašavati u medijima imajući u vidu da je navedeni parnični postupak pravnosnažno okončan, a čiji tok postupka je detaljno opisan u ovom saopštenju”.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bilo nekad
Bilo nekad
1 godina pre

” …budući da Narodno pozorište Leskovac na takvu činidbu uopšte nije obavezano,…”
Da li je ovaj nepismeni V.D. direktora pri sebi. Sta mu znaci činidba? Mora dea je V.D. dektora Boza Marjanovic tu rec pronasao u vranjanska sela. U vranjansko Kukulovce.

Jovica
Jovica
1 godina pre

VD Direktore gde ti je onaj predhodnik kamiondžija koji napusti pozorište, a ti ga vrati.

Vasa
Vasa
1 godina pre
Odgovori  Jovica

More Kuku da vrnu iz PIO 🙂

cece
cece
1 godina pre
Odgovori  Vasa

Što, to li ima nove glumice? 🙂

Ožaloščena porodica - tužba predstava
Ožaloščena porodica - tužba predstava
1 godina pre
Odgovori  cece

Ne. Nego kad je on bio direktor, kislili smo da neće biti goreg. Ali, avaj…