Stiglo JUGpressu i četvrto pismo

LESKOVAC

Iako po Zakonu o javnom informisanju i medijima piše:

Razlozi za neobjavljivanje odgovora

Član 98

Odgovorni urednik nije dužan da objavi odgovor, odnosno sud neće narediti odgovornom uredniku da objavi odgovor:

2) ako je već objavljen odgovor iste sadržine nekog od ovlašćenih lica;

Regionalna informativn agencija JUGpress objavljuje četvrto pismo Udruženja “I ja se pitam” za koje se tvrdi da je reakcija na naš tekst

a u kome nema ničeg novog u odnosu na njihovo treće pismo, koje smo već objavili.

Takođe, kao što smo već napisali, JUGpress više neće učestvovati u ovome .

Evo propratne poruke i reakcije u integralnom obliku, kako je nama i stiglo.

Poštovana, 

molimo vas da po Zakonu o   informisanju i medijima objavite i ovaj Naš odgovor na Vaš tekst koji ste objavili na Vašem portalu pod naslovom „JUGpress odgovara: Da ponovimo činjenice” od 06.08.2022.

Srdačan pozdrav–

Udruženje “I Ja se Pitam”

Leskovac

Svetozara Markovića 35

Poštovana urednice,

Moramo očigledno da opet razjašnjavamo informacije koje objavljujete, a ovaj put povodom teksta „JUGpress odgovara: Da ponovimo činjenice” od 06.08.2022.

Očigledno je da nastavljate sa određenim pretpostavkama, jer da ste se malo bavili istraživanjem, saznali bi da se u istoj ulici, na istom broju i u istoj višespratnoj zgradi,  nalaze prostorije više firmi, udruženja, pa i prostorije pokreta koji ste ranije pominjali, pa i stranke Nova DS, čiji je član pomenuti Goran Mitrović. Možete i nadamo se da ćete spornu činjenicu proveriti na licu mesta.  

            Mogli ste i da pitate nekoga, pa bi dobili adekvatan odgovor, a ne da puštate u javnost neproverenu informaciju i da insinuirate na osnovu pretpostavki da su se u našim prostorijama održavali sastanci. Odgovorno tvrdimo i ponavljamo još jedanput da nijedan sastanak koje pominjete nije održan u našim prostorijama.

Što se tiče ostavke koju pominjete, tačno je da je gospodin Rangelov ostavku podneo 30.07.2022 godine, ali po proceduri ostavka je validna kada je razmotri i usvoji upravni odbor udruženja, što je i učinjeno na prvom narednom sastanku UO.

Nemamo nameru da se više dopisujemo sa vama jer smatramo da ima mnogo važnijih tema u ovom gradu kojima se treba baviti.

Vaše je pravo da u vašem privatnom mediju pišete šta hoćete, ali Vas molimo da prvo proverite činjenice, pre nego što ih javno objavite, kako javnost ne bi stvarala pogrešnu sliku o onome što iznosite.  Kako opet pominjete naše udruženje, nadamo se da ćete ispoštovati Zakon o informisanju i medijima i objaviti i ovaj Naš odgovor na Vaš tekst koji ste objavili na portalu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare