STIGLA POSTELJINA U BOLNICU

LESKOVAC

 

Prvog dana Nove godine po Julijanskom kalendaru leskovača privatna firma LESKO-TEX, koja se bavi proizvodnjom i prodajom kućnog tekstila, poklonila je bolnici posteljinu, jastučnice, jastuke i ćebad u vrednosti od 253.000 dinara.

„To je ono što nedostaje bolnici, jer sam način steriliiacije utiče na to da se posteljina haba i da nam je stalno potrebna. Ma koliko kupovali, a kupujemo kad god to možemo od sopstvenih sredstava, posteljina uvek nedostaje. Očekujemo da će saradnja sa firmama koje doniraju bolnici i u ovoj godini da se nastavi“ , rekao je direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Predstavnik firme LESKO-TEX Đorđe Popović najavio je da će i narednih godina ova firma nastaviti sa pružanjem domnacija, i pozvao ostale privrednike u gradu da slede njihov primer.

Opšta bolnica Leskovac ima 795 ležajeva. Posteljina se kontinuirano nabavlja, ali je njen rok upotrebe kratak. Gro donacija ide Konorarnom odeljenju, jer je tu i najveća frekfencija bolesnika, sli su potrebe velike i na intenzivnoj i poluintenzivoj nezi, ortopediji, hirurgiji. Što se Odeljenja ginekologije tiče, bolnica je povela akciju da svaka porodilja dobije novu spavaćicu prilikom dolaska u bolnicu, i očekuje se da će za mesec dana to biti i sprovedeno, rekao je direktor Dimitrijević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare